Reprezentanții Companiei Naționale de Investiții au anunțat, joi, numele firmelor care se vor ocupa de ridicarea noului Stadion Steaua.
Astfel, proiectul a fost încredințat grupării alcătuite din Construcții Erbașu SA, Concelex SRL și Terra Gaz Construct, companii care au câștigat bătălia cu grupul de firme condus de cei de la Porr Construct SRL.
Contractul este în valoare de 210 milioane de lei plus TVA, cote și taxe, iar constructorii și-au asumat posibilitatea de a ridica arena până la startul Campionatului European din 2020, deși timpul se scurge rapid.
Conform mesajului transmis de cei de la CNI, noua arenă va avea o capacitate de 30.500 locuri și va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4. Astfel, arena va beneficia de un teren de fotbal, cu o lungime de 122 m și o lățime de 68 m, prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare și drenaj, spații pentru echipe și oficiali (vestiare pentru sportivi și arbitri, săli de încălzire indoor, spațiu de recuperare și sala de forță, punct de prim ajutor etc.), spații pentru mass-media (boxa, sala de conferințe, zona de flash interviu etc.), 300 de locuri dedicate persoanelor cu dizabilități, spații de cazare pentru sportivi (24 de camere), un muzeu al clubului sportiv, spații administrative și spații dedicate publicului (magazine, zona food). în plus, noua arena va putea găzdui și competiții sportive de rugby.
Lucrările vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții, în conformitate cu prevederile OG 25/2001, privind înființarea Companiei Naționale de Investiții C.N.I. – S.A., cu modificările și completările ulterioare.
Dacă Stadionul Steaua se pregătește pentru ridicare, la arena Dinamo lucrurile sunt cu mult mai mult în întârziere. Pentru că joi abia s-a anunțat că cei de la Lucian Simion Arhitectură SRL au câștigat contractul pentru studiile de prefezabilitate și fezabilitate.
Este vorba despre un contract de peste 310.000 de lei plus TVA, contract prin care firma câștigătoare își asuma posibilitatea ca în două luni și jumătate să execute cele două studii.
Conform ultimului proiect propus, noul complex sportiv din Ștefan cel Mare va avea o capacitate de aproximativ 18.000 de locuri și va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4. Astfel, arena va beneficia de un teren de fotbal, cu o lungime de 105 m și o lățime de 68 m, prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare și drenaj, spații pentru echipe și oficiali (vestiare pentru sportivi și arbitri), spații pentru mass-media (boxa, sală de conferințe, zonă de flash interviu etc.), locuri dedicate persoanelor cu dizabilități, spații de cazare pentru sportivi, un muzeu al clubului sportiv, spații administrative și spații dedicate publicului (magazine, zona food).