La ARTHUB Bucharest va avea loc vineri 28 iunie, ora 20:00, al doilea episod al performance-ului ”Share”, de Robert Balan.
”Share” este o serie de trei performance-uri, în care artistul explorează tema identității și comunicării virtuale, relația dintre individ și mediul online în cadrul ”ARTHUB Imersiv – Stagiunea de dramaturgie contemporană” organizat de Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Acest al doilea episod, dintr-o serie de trei, este dedicat poeziei, modului în care mediul online este reflectat în textele literare și totodată modului în care literatura își face loc în zona online. Va fi o seară în care fragmente din texte de poezie contemporană se vor găsi online și offline, în prelucrări video și audio, în postări pe rețele de socializare sau în momente performative.
Texte de Adelina Pascale, Ioana Vintilă, Lorena Enache, Robert Gabriel Elekes, Cătălina Stanislav, Moni Stănilă, Andrei Doșa, Cosmin Perța, Ovio Olaru, Elena Boldor, Jean Lorin Sterian, Florin Dan Prodan, Matei Hutopilă, Vlad A. Gheorghiu, Ioana Dunea, Sorin Gherguț, Alexandru Nathan Moisii, Cristina Alexandrescu.
Documentare și selecție texte: Alexandra Turcu
Asistenți proiect: Margit Olteanu, Răzvan Stoian.
Un performance de Robert Bălan
Robert Bălan este regizor, performer și manager cultural. Ca performer lucrează, mai ales, cu date autobiografice: ”Terapii în desfășurare. Vă rugăm păstrați liniștea” (2018), ”Momentul perfect” (2018), ”sfârșit. work în progress ” (2013), ”bălan.unu” (2009). Multe dintre spectacolele sale sunt rezultatul colaborării cu scriitoarea Elena Vlădăreanu: ”În numele Tatălui” (Art No More/ Tranzit.ro București/ AFCN – 2018), ”Identic natural” (Art No More/ART HUB București/ARCUB – 2017),”O viață sigură” (Teatrul Național Târgu Mureș 2016) ,”Habemus bebe” (Art No More/WASP București – 2014), ”Prințesele spion” (Teatrul Gong Sibiu 2014). Este realizatorul filmului documentar ”Munca este un antidepresiv, pân la urmă”. În domeniul literar a contribuit la adaptarea pentru România a show-lui ”Literary Death Match” (București 2015, Timișoara 2017), a realizat, împreună cu autoarea, un performance după cartea Elenei Vlădăreanu ”spațiu privat” ( Tranzit.ro 2015), este curatorul performance-ului ”Videoselfies and poetry” (Tramvaiul 26 – 2018). Cel mai recent spectacol al său este ”Cocoțat pe schele”, un spectacol despre rolul tatălui în societatea contemporană.
www.robertbalan.net
ART HUB Bucharest (Str. Pictor Theodor Aman nr. 38 sector 1) este un spațiu multifuncțional oferit spre utilizare profesioniștilor din domeniul artei, managementului cultural și a industriilor creative, cu suprafețe destinate lucrului în comun și zone de lucru individuale.
Evenimentele ART HUB Bucharest propun publicului larg experiențe artistice inovatoare și complete, de la vizual la performance, ce țin de zona experimentului, debutului, schimbului cultural și nu numai.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.
Colectivul ARTHUB continuă protestul -30% Cultura Independentă până la remedierea situației din cultură. Membrii colectivului ARTHUB și clădirea vor purta pe parcursul evenimentului însemnele protestului -30%.