Fosta șefă a DIICOT, Giorgiana Hosu, se pensionează la 48 de ani (împlinește 49 de ani peste câteva luni), după ce a demisionat intempestiv, anul trecut, la numai câteva luni de la numirea în funcție, în urma condamnării soțului ei, Dan Hosu. la 3 ani de închisoare cu suspendare, în primă instanță.
Giorgiana Hosu este succesoarea infractoarei Alina Bica la șefia DIICOT, aceasta din urmă fiind condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea infractorului și, în prezent, fugită din țară în Italia, unde a găsit sprijin la autoritățile judiciare, care refuză să o extrădeze.
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) i-a aprobat, marți, cererea și i-a trimis propunerea președintelui Klaus Iohannis.
Secţia pentru procurori a CSM a hotărât în unanimitate înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 01.07.2021, a Giorgianei Hosu.
După demisia de la șefia DIICOT – unde a fost numită de Iohannis în ciuda avizului negativ al CSM -, Giorgiana Hosu a activat ca procuror la Parchetul General, unde procuror general este Gabriela Scutea – și ea numită fără aviz pozitiv de la CSM.
Iohannis le-a numit procuror-șef pe Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu, în ciuda avizului negativ al CSM
Predoiu, umilit de CSM: Secția pentru procurori, aviz negativ pentru Giorgiana Hosu și Gabriela Scutea
VIDEO. Iohannis justifică în mod surprinzător numirea șefilor de parchete: Avizul CSM-ului mi s-a părut parţial destul de superficial
USR îi amintește lui Iohannis ce a promis: Într-o Românie normală, procurorii șefi NU pot fi numiți fără avizul CSM
Orban îi ia apărarea lui Iohannis: Și Kovesi a avut aviz negativ de la CSM
Giorgiana Hosu a „greșit” instanța
Ca procuror-șef al DIICOT, Giorgiana Hosu s-a remarcat prin faptul că un subaltern al ei au clasat dosarul „10 August” și apoi s-a pensionat. După o lună și jumătate, la presiunea publică și la solicitarea președintelui Iohannis, ea a solicitat redeschiderea dosarului, dar a depus intenționat la o instanță greșită – Curtea de Apel București, în loc de Tribunalul București – cererea de redeschidere parțială a anchetei.
Este greu de crezut că un procuror de rang înalt, cum este Giorgiana Hosu – care s-a ocupat personal de dosar, până când președintele Klaus Iohannis a numit-o în funcția de șefă a DIICOT, pe 20 februarie 2020 – nu știa că instanța competentă este Tribunalul București.