Festivalul ICon Arts va prezenta în 5 locații din județul Sibiu și Brașov zece concerte de muzică clasică şi contemporană, cele mai multe dintre ele fiind programate la Sala Thalia din Sibiu.
Ca şi în cadrul ediţiilor anterioare, va avea loc câte un eveniment muzical la Castelul Peleş din Sinaia, Biserica Evanghelică din Cisnădie, Biserica Evanghelică din Sebeș şi în Cetatea de la Cisnădioara.
Ediția a 14-a a festivalului va debuta mâine, 21 iulie, la Biserica Evanghelică din Cisnădie, unde chitaristul Costin Soare va interpreta un program intitulat Campus Stellae, în memoria compozitorilor Valentin Bakfark (sec. XVI) și Toru Takemitsu (sec. XX). Tot aici, pe 28 iulie, cei mai buni cursanți ai Academiei ICon Arts vor oferi un concert destinat instrumentelor solo și muzicii de cameră.
La Sala Thalia publicul va putea asculta în data de 25 iulie un duel muzical între flaut și percuție. A doua zi, pe 26 iulie, un spectacol de caracter pe versuri din Shakespeare și muzică de Henze, unde protagoniști sunt chitaristul german Reinbert Evers și actorii Ioana Flora – câștigătoarea premiului Gopo – 2016 la categoria ”Cea mai bună actriţă în rol principal” și Mihai Baranga – apreciat pentru versatilitatea cu care se adaptează rolurilor de teatru și film, sau 5 premiere mondiale compuse de creatori rezidenți ”ICon Arts” sosiți din Brazilia, Finlanda, Irlanda și SUA și interpretate de soprana Veronica Anușca și ICon Arts Percussion Group, în data de 27 iulie.
Evenimentul principal al Festivalului va avea loc pe 29 iulie, celebrând premiera sibiană a Cantatei Catulli Carmina de Carl Orff, 10 ani de existență a Grupului Vocal Acapella, dar și 10 ani de când proiectul ICon Arts se desfășoară la Sibiu. Alături de Acapella, distribuția este întregită de ICon Arts Percussion Group condus de Mircea Ardelanu – premiat în Elveția pentru montarea acestei lucrări, pianistul și aranjorul Mihai Murariu, soliștii Annemarie Condacse – soprană și Andrei Lazăr – tenor și dirijorul Mircea Holiartoc.
La Castelul Peleș din Sinaia, pe 23 iulie, soprana Annemarie Condacse (Universitatea din Oklahoma) și baritonul David Malis (Universitatea din Arkansas) – mentori ai Academiei ICon Arts, vor participa într-un recital dedicat partiturilor celebre de pe Broadway, împreună cu doi dintre cei mai buni discipoli: soprana Monica Schwartz (Israel) și baritonul Bernardo Medeiros (SUA), acompaniați de pianistul Mihai Murariu.
La Sebeș, în 27 iulie, Biserica Evanghelică din Cetate va găzdui concertul ”Vocal Artis”, al sopranelor Mădălina Constantinescu, Maria Rădulescu, și baritonului Bernardo Medeiros, acompaniați la orgă de interpretul Remus Henning.
Și, în final, așa cum a devenit deja tradiție, Festivalul va trage cortina la Cetatea fortificată din Cisnădioara, pe 30 iulie, cu finala concursului internațional de muzică de cameră ”ICon Arts”.
Programul complet, în ordinea cronologică a concertelor, se poate consulta pe site-ul http://www.iconarts.ro/festivalul-icon-arts/program-2016/, iar biletele se achiziționează prin rețeaua eventim.ro sau în librăriile Humanitas. Prețul unui bilet pentru un concert este de 10 RON. Prețul unui abonament valabil pentru toate concertele din Festival este de 50 lei.