Rămâne de văzut dacă atacul binomului SRI-DNA îl va martiriza pe Băsescu în ochii alegătorilor sau va fi sfârșitul carierei politice a liderului PMP!
Ce i-a apucat pe procurorii DNA Ploiești să dea iama în ograda Autorității Electorale Permanente (AEP) în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare? Sub acuzația de spălare de bani, procurorii lui Kovesi au făcut descinderi în patru locații, una dintre ele fiind locuința doamnei Ana Maria Pătru, actualul președinte al AEP. Cum Pătru a fost numită în funcție în luna mai 2012 la ordinul președintelui Traian Băsescu, pare că operațiunea lansată imediat după debutul campaniei parlamentare îl țintește pe acesta.
Prin atacul la adresa președintelui AEP, binomul Coldea-Kovesi copiază metoda șefului FBI Jim Comey, care a intervenit brutal și decisiv în bătălia dintre Trump și Clinton.
În SUA, Comey a pus pe tapet problema mail-urilor secrete pierdute de Hillary; în România, Coldea & Kovesi pun pe masă corupția de la AEP coordonată de pupila lui Băsescu, Ana Maria Pătru!
Nebunie
Unii vor spune că este un atac direct la democrație, concertat de binomul SRI-DNA care vrea să intervină cu violență în procesul electoral aflat în derulare, în favoarea unui jucător politic.
Adică, la fel cum a procedat recent șeful FBI Jim Comey în SUA și binomul Coldea-Kovesi vrea să intervină în lupta electoral din România dintre PSD și PNL cu PMP chițibușar, în favoarea președintelui Iohannis, care TREBUIE să-și numească premier după 11 decembrie.
Iar Băsescu și partidul său, PMP, care îl încurcă pe președintele Iohannis, trebuie carotat prin implicarea în multiple scandaluri de corupție: azi cu șefa AEP, Ana Maria Pătru, mânie cu…
Dar, oare, tandemul Coldea-Kovesi s-a transformat într-un binom nebun, capabil să DETURNEZE un proces electoral într-o țară membră UE și NATO?
Sau în această ipoteză de lucru putem spune că alianța șefilor SRI-DNA are o pădure de morcovi în dos și a început să pună în practică manevre subversive foarte greu de cuantificat pentru viitorul Românei doar pentru ași purifica… șezutul în fața noului patron de la Cotroceni? Cu acordul licuricilor din Vest!
Normalitate
Alții vor găsi de cuviință să puncteze faptul că procurorii DNA nu țin cont de timpuri și acționează atunci când au dovezi suficiente pentru a demara un dosar penal.
Că, mai bine mai târziu decât niciodată. Că faptele s-au petrecut în formă continuată și că abia acum procurorii au primit informații decisive.
Aici trebuie să reamintim următoarele date: că procurorii DNA Ploiești au deschise trei dosare cu infracțiuni comise la alegeri. Este vorba despre dosarul lui Vasile Blaga și Gheorghe Ștefan (Pinalti), dosarul “Blair” în care sunt inculpați Victor Ponta și Sebastian Ghiță, precum și ultimul dosar al lui Sorin Blejnar – care ar avea legătură clară cu banii de campanie pentru PDL.
Oare cine a turnat în dosarul AEP – Ana Maria Pătru? Noi mizăm pe Vasile Blaga!
UPDATE ora 14.00: Președintele AEP, Ana Maria Pătru, a fost ridicată de la o locuință din Voluntari și dusă la sediul DNA Ploiești, pentru audieri.
UPDATE ora 11.20: Soțul șefei AEP a încercat să fugă cu documente de la perchezițiile pe care le desfășoară anchetatorii la locuința celor doi din Râmnicu Vâlcea.
Aici, alte amănunte despre
Importanța AEP
Importanța Autorității Electorale Permanente este colosală în procesul electoral. Iar acuzația de corupție trebuie raportată la valoarea funcției deținută de Ana Maria Pătru – președinte – și la deciziile pe care le-a luat AEP pentru procesul electoral ce va avea loc în 11 decembrie.
Iar deciziile luate de Pătru la AEP, până în acest moment, nu sunt favorabile PNL și președintelui Iohannis dacă ne gândim doar la DIASPORA. Acesta este contextul declanșării dosarului penal față de președintele AEP Ana Maria Pătru.
Vă reamintim că AEP a decis – total abuziv – să repartizeze numai 2 senatori și 4 deputați pentru cei peste 660.000 de cetățeni români cu domiciliul declarat în străinătate, deși DIASPORA este considerată o circumscripție și, pe cale de consecință, respectându-se gradul de rapartizare – 78.000 de votanți pentru un deputat și 168.000 pentru un senator -, ar fi fost normal să-i fie repartizați cel puțin 4 senatori și 9 deputați.
AEP este “stăpâna” datelor celor care votează și a sistemului IT. AEP emite HOTĂRÂRI care reglementează desfășurarea alegerilor parlamentare.
De asemenea, AEP are obligaţia de a actualiza listele electorale permanente şi de a întocmi Registrul de Alegători după ce a colectat toate datele de la primării, MAI și Direcția de Pașapoarte.
Ca să înțelegeți IMPORTANȚA Autorității Electorale Permanente, vă oferim 3 HOTĂTÂRI luate sub președinția doamnei Ana Maria Pătru.
Iată aici Ghidul președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016
Aici Hotărârea Autorității Electorale Permanente nr. 41/2016 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind funcționarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal… nr. 9/2015
Iar aici vedeți cum Pătru nu a rezolvat problema secțiilor de votare în străinătate. Hotărârea Autorității Electorale Permanente nr. 43/2016 privind stabilirea sediilor secțiilor de votare din străinătate la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2016
Tânara PDL-istă Ana Maria Pătru, protejata lui Băsescu
Ana Maria Pătru a fost numită în funcția de președinte al AEP în luna mai 2012, la insistențele președintelui de atunci Traian Băsescu. Astfel, la 36 de ani, Pătru a ajuns în cea mai importantă funcție care veghează asupra bunei desfășurări a alegerilor din România.
Ana Maria Pătru a devenit foarte cunoscută după alegerile europarlamentare din 2009, când în duminica votului s-a grăbit să sărbătorească împreună cu preşedintele Traian Băsescu, la restaurantul Pescăruş, victoria mezinei Elena – EBA, proaspăt aleasă europarlamentar.
Din fotografii se vede cum Ana Maria Pătru a luat loc la masa preşedintelui Băsescu, lângă Monica Iacob Ridzi şi Vasile Blaga.
La masă mai erau prezenți Emil Boc, Cristian Boureanu, Cristian Preda, Elena Udrea, Maria Băsescu şi EBA. Ca să-și justifice “alegerea” de a participa la sindrofie, Pătru a spus că se afla în timpul liber.
Toată cariera lui Pătru în AEP este legată de președintele Băsescu. Înainte de a deveni funcţionar de rang înalt, Pătru a fost vicepreşedinte al PDL Vâlcea, pe vremea când era consilier juridic la Direcţia de Finanţe Vâlcea.
În 2005, de la Fiscul din Vâlcea a fost promovată în funcția de director coordonator al filialei AEP Sud-Vest Oltenia.
În doi ani de directorat, Pătru a avut timp să făcut un master la SNSPA, un altul la Colegiul Naţional de Apărare şi l-a început pe al treilea, la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”.
În martie 2007, cu câteva luni înaintea referendumului pentru prima suspendare a preşedintelui Băsescu, Ana Maria Pătru a fost numită vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, la insistențele Elenei Udrea.
Numirea în funcția de președinte AEP în mai 2012 s-a făcut cu cântec. Mai întâi, PDL a ținut la secretă nominalizarea lui Pătru și a anunțat că ministrul Valentin Iliescu va ocupa acest post.
În final, Pătru a fost nominalizată și votată la ordinul președintelui Traian Băsescu via Elena Udrea în Parlamentul subordonat PDL.
La aceea vreme, Valentin Iliescu a declarat că este încă bulversat de ce a păţit din partea PDL şi în special a preşedintelui Traian Băsescu. “Acest om şi-a bătut joc de mine! După ce nu au mai avut nevoie de mine mi-au dat un şut în fund. Pur şi simplu şi-a bătut joc de mine!”, a declarat Iliescu.
Potrivit fostului ministru Iliescu, președintele Băsescu “nu putea face cu mine ce a făcut cu doamna asta susţinută de Elena Udrea”. Întrebat la ce se referă, Valentin Iliescu a spus că AEP, şi nu Ministerul Administraţiei şi Internelor, era instituţia care avea obligaţia de a actualiza listele electorale permanente şi de a întocmi Registrul de Alegători despre care se face vorbire în lege!
“Fostul preşedintele AEP Octavian Opriş a fost un om de paie. Acum au pus-o pe doamna asta susţinută de Elena Udrea, iar Traian Băsescu nu a avut sentimentul nicio clipă că va fi demis la referendum, pentru că ştia că nu vor fi indeplinite condiţiile”, a explicat Valentin Iliescu.
Aici CV -ul Anei Maria Pătru
Aici Declarația de Avere a Anei Maria Pătru