Vremea va fi caniculară, dar vor fi și perioade cu furtuni, până pe 16 iunie, relevă prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni (3 – 16 iunie), publicată luni. (Vezi la finalul articolului graficele cu temperaturi din fiecare zi și noapte)
În Banat, media regională a temperaturilor maxime va fi de 26 de grade, la începutul intervalului, şi va atinge valori de 33 – 34 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză, urmând să scadă spre 29 – 30 de grade, la sfârşitul perioadei de anticipaţie.
Media temperaturilor minime se va situa între 14 şi 18 grade, cu cele mai mari valori în nopţile din 10 – 12 iunie.
Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat la începutul primei săptămâni de prognoză şi mai ales după data de 11 iunie.
În Crişana, valorile termice diurne vor avea medii de la 24 de grade, în primele zile din interval, până la 32 – 33 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză, iar ulterior vor scădea spre 28 de grade.
Temperaturile minime, mediate regional, se vor situa între 12 şi 17 grade, cu cele mai mari valori în nopţile din 10 – 11 iunie.
Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în primele zile din interval, cu precădere după data de 11 iunie.
În Transilvania, media regională a temperaturilor maxime va fi de 25 – 26 de grade, la începutul intervalului, şi va atinge valori în jurul a 31 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză, urmând să scadă spre 27 – 28 de grade, la sfârşitul perioadei de anticipaţie.
Media temperaturilor minime se va situa, în general, între 12 şi 16 grade, cu cele mai mari valori în nopţile din 10 – 12 iunie.
Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat la începutul primei săptămâni de prognoză şi îndeosebi după data de 11 iunie.
În Maramureş,valorile termice diurne vor avea medii de la 24 – 26 de grade, în primele zile din interval, până la 30- 31 de grade, la începutul săptămânii a doua de prognoză, iar ulterior vor scădea spre 27 de grade.
Temperaturile minime, mediate regional, se vor situa în general între 13 şi 16 grade, cu cele mai mari valori în nopţile din 10 – 11 iunie.
Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi la începutul primei săptămâni de prognoză şi îndeosebi după data de 9 iunie.
În Moldova, temperaturile maxime, mediate regional, se vor situa între 28 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 10 iunie, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 şi 18 grade.
Instabilitatea atmosferică va fi prezentă la începutul primei săptămâni de prognoză şi, în special, după data de 12 iunie.
În Dobrogea, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte din intervalul de referinţă, iar media valorilor termice diurne se va situa între 28 şi 32 de grade (cu cele mai ridicate temperaturi în perioada 10 – 13 iunie), iar a celor nocturne va fi de 18 – 20 de grade.
Perioade de instabilitate atmosferică se vor înregistrat în perioada 3 – 5 iunie şi cu precădere după data de 13 iunie.
În Muntenia, temperaturile maxime, mediate regional, se vor situa între 30 şi 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 10 – 11 iunie, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 18 grade.
Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat la începutul primei săptămâni de prognoză şi îndeosebi după data de 12 iunie.
În Oltenia,media valorilor termice diurne se va situa între 28 şi 35 de grade (cu cele mai ridicate valori în zilele de 10 şi 11 iunie), iar a celor nocturne va fi cuprinsă între 14 şi 18 grade.
Instabilitatea atmosferică va fi accentuată la începutul primei săptămâni de prognoză şi, mai ales, după data de 12 iunie.
La munte, în cea mai mare parte a intervalului, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, cu mici alternanţe termice de la o zi la alta. Temperaturile maxime, mediate pe întreagă zonă montană, se vor situa între 16 şi 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 10 iunie, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 14 grade.
Instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta pe arii mai extinse în primele zile, dar cu preponderenţă după data de 11 iunie.