Vremea se răceşte considerabil și va rămâne așa până la sfârșitul lunii noiembrie, potrivit prognozei publicate, luni, de ANM, pentru perioada 14-27 noiembrie. (Vezi la finalul articolului graficele cu temperaturi pentru fiecare zi și noapte în toate regiunile țării)

foto Jean Mihai Pîlșu

În Banat, valorile termice diurne vor fi în scădere în prima săptămână din interval, de la medii regionale în jurul a 16 grade, până spre 7 – 8 grade, valori apropiate de normele perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinţa de creştere până spre medii în jurul a 11 grade. Valorile nocturne vor avea variaţii în primele zile din interval, cu medii ce vor avea tendinţa de creştere de la patru grade, spre opt grade, dar după data de 18 noiembrie, media minimelor se va menţine la 3 – 4 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 17-21 noiembrie şi cu tendinţa de creştere după 25 noiembrie.

În Crişana, temperaturile maxime vor fi în scădere în prima jumătate a intervalului, de la medii în jurul a 15 grade, până la 8 grade, în limite normale pentru a doua decadă a lunii noiembrie. În a doua săptămână din interval, temperaturile diurne vor avea tendinţa de creştere până spre medii în jurul a 11 grade. Valorile medii nocturne vor avea tendinţa de creştere de la 3 – 4 grade, spre 7 grade, dar după data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere şi va oscila uşor între două şi patru grade.

Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată în intervalul 17-21 noiembrie şi cu tendinţa de creştere după 25 noiembrie.

În Transilvania, în prima săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendinţa de scădere de la medii de 11 – 12 grade, spre 4 – 5 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinţa de creştere până spre medii de 8 – 9 grade. Temperaturile minime vor avea variaţii în primele zile din interval, cu medii ce vor creşte de la -1 grad spre 5 grade, dar după data de 17 noiembrie media minimelor va oscila în jurul a zero grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 17 – 22 noiembrie, cu tendinţă de creştere după 25 noiembrie.

În Maramureş, valorile termice diurne vor fi în scădere până în data de 18 noiembrie, de la medii de 11 – 12 grade, până la 5 – 6 grade. Ulterior, temperaturile maxime vor avea tendinţa de creştere până spre medii în jurul a nouă grade. Valorile nocturne vor avea variaţii în primele zile din interval, cu medii ce vor avea tendinţa de creştere de la zero grade, spre 4 – 5 grade, dar după data de 18 noiembrie, media minimelor se va menţine în jurul a un grad Celsius.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată îndeosebi în intervalul 17 – 22 noiembrie, precum şi după data de 25 noiembrie.

În Moldova, la începutul intervalului, valorile diurne vor creşte uşor, de la medii de nouă grade, spre 12 grade. Începând cu data de 16 noiembrie, vremea se va răci semnificativ, iar la finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la un grad. Apoi, valorile termice diurne vor creşte din nou spre medii de 6 – 7 grade, normale pentru această perioadă din an. Valorile nocturne vor avea uşoare variaţii în primele zile din interval, cu medii în jurul a trei grade. După data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere până la mijlocul intervalului (între -4 şi -3 grade), după care creşte uşor până la două grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 17 – 22 noiembrie şi după 26 noiembrie.

În Dobrogea, în primele zile ale intervalului, valorile diurne vor creşte uşor, de la medii de 12 grade, spre 15 grade. Din data de 16 noiembrie, vremea se va răci semnificativ, iar spre finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la 5 grade. Ulterior, temperaturile maxime vor creşte din nou spre medii de 10 – 11 grade, valori apropiate de normele perioadei. Temperaturile nocturne vor avea uşoare variaţii în primele zile din interval, cu medii în jurul a 7 grade. După data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere până la mijlocul intervalului, spre 3 – 4 grade, apoi va creşte uşor până la 5 – 6 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în intervalul 17 – 22 noiembrie.

În Muntenia, la începutul perioadei de prognoză, valorile diurne vor creşte uşor, de la medii de 12 grade, spre 15 grade. Din data de 16 noiembrie, vremea se va răci semnificativ, iar spre finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la 5 – 6 grade. Ulterior, temperaturile maxime vor creşte din nou spre medii de 10 – 11 grade. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative pe tot parcursul intervalului, iar mediile acestora vor oscila în general între un grad şi trei grade.

Şanse de ploaie vor fi în intervalul 17 – 22 noiembrie.

În Oltenia, în primele zile ale intervalului, temperaturile maxime vor avea uşoare variaţii în jurul a 13 grade. Din data de 16 noiembrie, vremea se va răci, iar la finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la şase grade. Ulterior, valorile diurne vor creşte din nou spre medii de 9 – 10 grade – apropiate de normele perioadei. Valorile din timpul nopţilor nu vor avea variaţii semnificative pe tot parcursul intervalului, iar mediile acestora vor oscila în general între un grad şi trei grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în intervalul 17 – 22 noiembrie.

La munte, temperaturile maxime vor fi în scădere în prima jumătate a intervalului, de la medii de 9 – 10 grade, până spre zero grade – valori apropiate de normele pentru a doua decadă a lunii noiembrie. În a doua săptămână din interval, temperaturile diurne vor avea tendinţa de creştere uşoară până spre medii în jurul a patru grade. Valorile nocturne vor avea uşoare variaţii în primele zile din interval, cu medii în jurul a un grad. După data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere, iar până la sfârşitul intervalului de anticipaţie va oscila în jurul a -2 grade.

Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată în intervalul 17 – 22 noiembrie şi cu tendinţă de creştere după data de 25 noiembrie.

Download (PDF, Unknown)

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2025 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version