Episodul 22, Armaghedonul CEC. Prin declasificarea Sucursalei Timișoara și desființarea unor departamente, s-a comis un abuz de putere chiar în perioada Ordonanțelor Militare!

Șefii CEC – Bogdan Neacșu, Lucica Popa, Mirela Iovu, Cristian Nae, Elena Huțanu, Laura Mihai și Ioana Onofrei – au încălcat Codul Muncii. NU sunt la prima abatere!

Decimând Sucursala din ORAȘUL MARTIR Timișoara, șefimea CEC a vrut să arate că face ce vrea și când vrea în banca deținută 100% de stat și alimentată anual cu bani publici!

Prin metoda ilegală inventată de Nae & Huțanu și aplicată pe cei 23 de angajați din Timișoara,  șefimea CEC ar putea CONCEDIA INDIVIDUAL, doar într-o ZI, circa 1.200 de salariați din totalul de 6.000! O infracțiune penală!

Pentru Neacșu, Popa, Iovu, Nae, Huțanu, Mihai și Onofrei, Codul Muncii nu e lege; e o hârtie igenică! Iar Cîțu și Orban sunt niște nimicuri, după cum s-a exprimat Nae!

Isărescu, Orban și Cîțu pot restabili ordinea în CEC Bank

În Episodul 21 din Armaghedonul CEC, publicat în 26 mai, v-am anunțat că Sucursala Timișoara a fost declasificată și că 23 de angajați au fost concediați.

Vă mai spuneam că această acțiune NU este una generată de eventualele rezultate slabe ale Sucursalei Timișoara, ci este o reacție turbată a celor care conduc CEC Bank – Neacșu, Popa, Iovu, Nae, Huțanu, Mihai și Onofrei – la dezvăluirile din SECUNDA.

Astăzi, vă arătăm cum, în vremea Pandemiei COVID-19, când toată țara se supunea Odonanțelor Militare, șefimea CEC PREMEDITA o decizie ILEGALĂ în urma căreia a emis 23 de PREAVIZE, care demonstrează abuzul de putere săvârșite de cei ȘAPTE ȘEFI, ce se consideră intangibili.

Hărțuitorul Nae face planul

Enervați la culme de faptul că SECUNDA demonstrează cu DOCUMENTE cum șefimea CEC comite ilegalități, acordă credite pe documente neconcludente, hărțuiește profesional și sexual salariații care “mișcă în front”, cei ȘAPTE au luat decizia de a da un exemplu de o duritae extremă: concedierea în masă!

Practic, ȘEFII CEC care formează un grup organizat ce conduce destinele băncii de stat – Neacșu, Popa, Iovu, Nae, Huțanu, Mihai și Onofrei – au arătat că fac CE VOR și că NU pot fi mișcați din funcțiile lor plătite REGEȘTE din bani publici – între 10.000 și 20.000 euro/lună.

Așa se face că directorul Rețelei CEC, Cristian Nae, împreună cu directorul Credite Mari, Laura Mihai, cu Elena Huțanu, director Resurse Umane și cu implicarea președintei Sindicatului CEC, Ioana Onofrei, au conceput un plan pe două paliere:

  • să declasifice Sucursala Timișoara din clasa A în clasa B și să desființeze câteva departamente;
  • simultan, să concedieze 23 de angajați.

7 Turbați comit ilegalități

Iată cum au pus în practică planul ilegal și imoral cei ȘAPTE ȘEFI, în timpul Ordonanțelor Militare:

În 15 aprilie, Cristian Nae, directorul Rețelei CEC, a prezentat un REFERAT Comitetului Director al băncii de stat, compus din:

  • Bogdan Neacșu – director general
  • Lucica Mihaela Popa – prim-vicepreședinte
  • Mireal Iovu – vicepreședinte

Cei trei au confirmat Referatul lui Nae și au decis să-l prezinte Consiliului de Administrație, pentru aprobarea finală.

În 30 aprilie, Bogdan Neacșu, directorul general al CEC, a supus votului membrilor CA propunerea de declasificare a Sucursalei Timișoara și de așa-zisa CONCEDIERE INDIVIDUALĂ a 23 de angajați. Cei șapte membri ai CA:

  • Valentin T. Mavrodin – Președintele CA – angajat al MFP
  • Bogdan Ctin Neacșu – membru al CA și director general CD – angajat al CEC
  • Lucica M. Popa – membru al CA și prim-vicepreședinte CD – angajat al CEC
  • Ciprian Badea – membru – angajat al MFP
  • Mirela Sitoiu – Membru – angajat al MFP
  • Mihai Gogancea Vătășoiu – Membru – angajat al MFP
  • Mirela Călugăreanu – membru al CA, Secretar de Stat, președinte al ANAF

au aprobat REFERATUL lui NAE fără comentarii și s-au făcut că NU observă faptul că este o CONCEDIERE COLECTIVĂ și nu una INDIVIDUALĂ, așa cum se specifică în PREAVIZ . Adică au comis un abuz de putere.

PREAVIZ – deciziile CD și CA

Dar cum încă era în timpul stării de urgență guvernate de Ordonanța Militară, șefimea CEC a amânat punerea imediată în aplicare a ciminalei decizii de a destitui simultan 23 de angajați fără vreun motiv real, ci doar din răzbunare!

În 15 mai, prima zi de după expirarea Ordonanței Militare, Elena Huțanu, directorul Resurse Umane a ORDONAT întocmirea PREAVIZELOR pentru concedierea celor 23 de angajați ai Sucursalei CEC Timișoara. PREAVIZELE au fost întocmite de către

  • Ana-Maria Jecan – șef seviciu Resurse Umane și
  • Adriana Pelcaru – ofițer Resurse Umane,

dar după ce au primit aprobarea de la

  • Daniel Zamfirache – consilier juridic la Direcția Juridică și
  • Luminița Constantinescu – dir. adj. la Direcția Contegios.

În data de 18 mai, înarmați cu decizia CA, Nae și Huțanu au dispus formarea unei echipe alcătuite din adjuncții lor – Ina Gherghel și Ana-Maria Jecan -,  pe care a trimis-o la Timișoara, să pună în aplicație diabolicul plan.

Atunci, în timp ce le înmânau PREAVIZELE, Gherghel și Jecan le spuneau celor 23 de angajați destituiți ilegal:

  • „pentru că așa vrem noi”;
  • „Secundele voastre la CEC s-au terminat„;
  • „Așa vor păți toți cei care cred în Secundele vieții”;
  • „Aveți destule Secunde să vă alegeți ce vă place”;
  • „Hai să vedem unde vă angajează SECUNDA!”.
PREAVIZ – concedieri individuale

La întrebările „De ce este ILEGALĂ MANEVRA de concediere?” și „De ce NU respectă Codul Muncii?”, răspunsurile reies chiar din PREAVIZ.

În PREAVIZUL întocmit de Jecan și Pelcaru și aprobat de Huțanu, Zamfirache și Constantinescu se afirmă că este o CONCEDIERE INDIVIDUALĂ – conform articolelor 65, 66, 67 și 75 din Codul Muncii.

Tot în PREAVIZ se scrie că angajatului „concediat individual” i s-a pus la dispoziție, dacă nu acceptă concedirea și cele 12 salarii compensatorii, să-și aleagă TREI posturi vacante în zona Sucursalei Timișoara.

PREAVIZ – trei posturi pentru 23 de concediați

Abuzuri peste abuzuri
din partea șefimii CEC

Dacă coroborăm cele două prevederi din PREAVIZE, am putea trage concluzia că direcțiunea CEC s-a comportat corect, legal. Dar e total FALS. Și iată motivația ilegalităților, așa cum rezultă din PREAVIZE:

În primul rând, cei 23 de angajați au fost concediați în aceeași zi și intră sub incidența Art. 68, lit. a) și b) din Codul Muncii, care prevede că:

ART. 68 (1) Prin concediere colectivă se înţelege concedierea, într-o perioadă de 30 de zile calendaristice, din unul sau mai multe motive care nu ţin de persoana salariatului, a unui număr de:

  1. a) cel puţin 10 salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi mai mult de 20 de salariaţi şi mai puţin de 100 de salariaţi; (la CEC au fost 23 de concedieri simultane)
  2. b) cel puţin 10% din salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi cel puţin 100 de salariaţi, dar mai puţin de 300 de salariaţi; (au fost 23 simultane – 10% înseamnă 15 angajați)

Spunem aceasta, pentru că Sucursala CEC Timiș are în total 150 de angajați – 50 dintre ei lucrând efectiv în sediul central al Sucursalei din Timișoara, de unde au fost concediați cei 23 de salariați.

Așadar, îndiferent în ce situație ne-am afla – literele a) sau b) -, numărul de 23 de angajați concediați se înscrie în intervalele definite de ART 68, literele a) și b).

În al doilea rând, pentru cei 23 de angajați concediați simultat CEC a pus DOAR TREI posturi vacante la dispozița tuturor, și nu trei pentru fiecare salariat.

În al treilea rând, cei 23 de angajați au fost concediați pentru că Sucursala și-a redus activitatea și i s-au desființat departamente, din cauză că a fost declasificată din Tipul A în Tipul B!

În al patrulea rând, concedierea celor 23 s-a produs din motive care NU țin de salariați.

Coroborând aceste date REALE, se observă că cei 23 de angajați au fost concediați colectiv fără să se respecte articolele 68, 69, 70, 71, 72, 73 și 74 din Codul Muncii și nu cum FALS se spune că s-ar fi respectat articolele 65, 66 și 67.

PREAVIZ – concedieri care NU au survenit din vina angajatului

Cât privește eventualele abateri disciplinare constante ale angajaților sau rezultatele slabe înregistrare în ultimii ani de Sucursala Timișoara – și care pot duce la restructurare –, se fac vinovate TREI persoane:

  • Cristian Nae – ca șef al Rețelei CEC;
  • Costi Vartolomei – ca șef al Sucursalei și apoi al Zonei Vest;
  • Mia Bogojel – ca șef de două luni a Sucursalei.

Ce s-a întâmplat cu cei trei? Toți trei – Nae, Vartolomei și Bogojel – au rămas în funcții, pe aceleași salarii, iar de Paști au primit și prime consistente, în plină pandemie de COVID-19.

PREAVIZUL  ILEGAL – pag 1

PREAVIZUL  ILEGAL – pag 2

Codul Muncii este categoric: La Sucursala CEC Timișoara a fost o concediere colectivă!

În apărarea lor, șefimea CEC poate veni cu afirmația că, pentru concediera celor 23, s-a folosit de articolele 65, 66 și 67 și că nu a încălcat prevederile Art 68, litera c) și nu se poate încadra în literele a) și b). TOTAL FALS! Iată adevărul:

Referindu-se la limita minimă a concedierii colective, litera c) a ART 68 din Codul Muncii spune că „cel puţin 30 de salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi cel puţin 300 de salariaţi”.

Dar concedierea de la Sucursala Timișoara NU poate să se înscrie în această prevedere, pentru că cei 23 de angajați NU au fost concediați din toată țara – unde CEC are 1.000 de agenții și circa 6.000 de angajați –, ci doar de la o unică Sucursală, care are conducere și indici de muncă proprii, bine definiți.

Dacă CEC ar avea dreptul să se înscrie cu cei 23 de concediați în cadrul articolelor 65, 66 și 67 și a literei c) a articolului 68 – adică dacă e un număr mai mic de 30 din cei 6.000 de salariați se consideră o concediere individuală -, atunci s-ar ajunge în următoarea situație ILEGALĂ:

  • într-o singură zi, CEC ar concedia maxim 23 de angajați per sucursală/județ;
  • astfel, CEC ar concedia INDIVIDUAL, într-o ZI, circa 1.200 de salariați din totalul de 6.000!
  • în acest caz, CEC ar putea spune că a respectat articolele 65, 66, 67 și 68 litera a) și b) dar ar încălca simultan Art 68 litera c) și articolele 69, 70, 71, 72, 73 și 74 privind concedierea colectivă!

Ar însemna că CEC poate CONCEDIA COLECTIV 1.200 de angajați folosindu-se de articole din Codul Muncii care reglementează CONCEDIERI INDIVIDUALE! 

Dar dacă vă întrebați de ce a ales șefimea CEC să AFIRME în PREAVIZ că i-a concediat individual pe cei 23 din Sucursala Timișoara NU din vina lor, SECUNDA are un răspuns desprins din Codul Muncii, conform articolelor 68, 69, 70, 71, 72, 73 și 74, care protejează salariați de abuzurile conducerii CEC. Iată câteva exemple:

ART. 68 (1) Prin concediere colectivă se înţelege concedierea, într-o perioadă de 30 de zile calendaristice, din unul sau mai multe motive care nu ţin de persoana salariatului, a unui număr de:

a) cel puţin 10 salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi mai mult de 20 de salariaţi şi mai puţin de 100 de salariaţi;

b) cel puţin 10% din salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi cel puţin 100 de salariaţi, dar mai puţin de 300 de salariaţi;

c) cel puţin 30 de salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi cel puţin 300 de salariaţi.

ART. 69 (1) În cazul în care angajatorul intenţionează să efectueze concedieri colective, acesta are obligaţia de a iniţia, în timp util şi în scopul ajungerii la o înţelegere, în condiţiile prevăzute de lege, consultări cu sindicatul sau, după caz, cu reprezentanţii salariaţilor, cu privire cel puţin la…

ART. 70 Angajatorul are obligaţia să comunice o copie a notificării prevăzute la art. 69 alin. (2) inspectoratului teritorial de muncă şi agenţiei teritoriale de ocupare a forţei de muncă la aceeaşi dată la care a comunicat-o sindicatului sau, după caz, reprezentanţilor salariaţilor.

ART. 72 (1) În situaţia în care, ulterior consultărilor cu sindicatul sau reprezentanţii salariaţilor, potrivit prevederilor art. 69 şi 71, angajatorul decide aplicarea măsurii de concediere colectivă, acesta are obligaţia de a notifica în scris inspectoratul teritorial de muncă şi agenţia teritorială de ocupare a forţei de muncă, cu cel puţin 30 de zile calendaristice anterioare datei emiterii deciziilor de concediere.

ART 73 (2) La solicitarea motivată a oricăreia dintre părţi, inspectoratul teritorial de muncă, cu consultarea agenţiei teritoriale de ocupare a forţei de muncă, poate dispune amânarea momentului emiterii deciziilor de concediere cu maximum 10 zile calendaristice

ART. 74. În termen de 45 de zile calendaristice de la data concedierii, salariatul concediat prin concediere colectivă are dreptul de a fi reangajat cu prioritate pe postul reînfiinţat în aceeaşi activitate, fără examen, concurs sau perioadă de probă.

SECUNDA solicită public domnilor guvernanți

  • Ludovic Orban – premierul Românei și
  • Florin Cîțu – ministrul Finanțelor și proprietarul 100% al CEC Bank

să ia în considerare dovezile noastre și să ORDONE membriilor CA – toți angajați ai ministerului de Finanțe – să convoace în următoarele zile Adunare Generală a Acționarilor CEC, în care să pună în aplicare prevederile Art 78 din Codul Muncii: „Concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută”.

Adică, să revoace toate concedierile și declasificarea Sucursalei Timișoara; simultan să dispună un audit extern asupra activității conducerii DART CEC – Cristian Nae și Ina Gherghel – și asupra activității Sucursalei CEC Timișoara, pentru ca apoi să se ia o decizie corectă.

VA URMA

Legea 53 din 2003 – Codul Muncii

Download (PDF, Unknown)

Citiți și…

Episodul 21, Armaghedonul CEC. Neacșu, Popa, Iovu, Nae, Huțanu, Mihai și Onofrei au distrus Sucursala Timișoara dând afară 23 de angajați!
Episodul 20, Armaghedonul CEC. NAE are FEUDĂ! Neacșu și Cinteză îl protejează!
Episodul 19, Armaghedonul CEC Bank. DOCUMENT! Neacșu a încasat o Nesimțită Primă de Paști de 10.000 de euro!
Episodul 18, Armaghedonul CEC. Mirela Călugăreanu are o sinecură de 100.000 de euro din bani publici!
Episodul 17, Armaghedonul CEC. Rapoartele lui Chelu: Șefi de filială comit abuzuri în formă continuată!
Episodul 16, Armaghedonul CEC. DOCUMENTE. Rapoartele directorului Chelu de la Antifraudă, bombă cu fitil penal!
Armaghedonul CEC nu există la Antena 3! În schimb, Hellvig, Coldea și Goga&Pintea transmit MESAJE!
Episodul 15, Armaghedonul CEC. O făcătură de AUDIT pentru salvarea binomului Vartolomei & Bogojel!
Epsiodul 14. SECUNDA, în numele regretatului Bota, a oferit ajutorul umanitar solicitat de Onofrei. Așteptăm DONAȚII și din partea șefimii CEC!
Episodul 13. Angajații CEC Timișoara vorbesc liber despre Vartolomei, Bogojel, Ciolocoi, Cionca, Tașcă, Idu, Stănoiu și Sas!
Episodul 12, Armaghedonul CEC. Zi de zi, Onofrei și Zaharia devalizează Fondul Sindicatului CEC!
Episodul 11, Armaghedonul CEC. Lichelismul și lăcomia sindicalistei Onofrei
UPDATE! Liviu Bota a încetat din viață. Episodul 10. Armaghedon CEC: Năucitoarele întrebări adresate lui Nae „Hărțuitorul”

Episodul 9. Pentru Neacșu, Popa și Nae: Scrisoarea lui Bota care a declanșat Armaghedonul CEC!
Episodul 8, Armaghedonul CEC. Debandadă și amenințări la banca de stat aflată sub protectoratul lui Neacșu!
Episodul 7. DOCUMENTE! Mavrodin și Neacșu încalcă legea ca să-i protejeze pe corupții din CEC!
Episodul 6. DOCUMENTE CEC! Incredibila avere dobândită de Lucica Mihaela POPA numai din BANI PUBLICI: 6,8 milioane de lei!
Episodul 5. NESIMȚIRE pe bani publici! Leafă 30.000 de euro pe cap de șef de CEC!
Episodul 4. DOCUMENTE! „Mucoasele” spulberă ingineria financiară a „zeilor” CEC!
Episodul 3. Primarul Popa și afaceristul Dunca sunt implicați în conjurația creditului de 4 milioane de euro de la CEC!
Episodul 2 – Armaghedon CEC! Prin Vartolomei, și Timișoara e cu Nae „Hărțuitorul”
Episodul 1. Armaghedon cu hărțuiri sexuale și corupție, la CEC!
author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version