Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, are obligația morală și legală să intervină prin destituirea directorului general al CEC, Bogdan Neacșu! Altfel, Cîțu aprobă comportamentul ilegal al lui Neacșu, care terfelește legile României!

SECUNDA arată celor 6.000 de angajați CEC cum este protejat AVERTIZORUL de INTEGRITATE de Legea 571/2004

Ministrul Cîțu poate să facă ordine în CEC

Incalificabilul comportament al directorului general al CEC, Bogdan Neacșu, ieri, în timpul video-teleconferinței cu șefii de sucursale care a început la ora 11.00 și s-a terminat la 11.30.

Comportându-se ca pe tarlau sa, Neacșu a atentat la libertatea de exprimare și la dreptul angajaților de a fi AVERTIZORI de INTEGRITATE, așa cum este stipulat în Legea 571/2004.

ATENȚIE la Legea 571! Un AVERTIZOR de INTEGRITATE poate fi cercetat disciplinar de către conducerea CEC doar în prezența presei și NUMAI după ce banca a făcut anunțul în media cu 3 zile înainte de dezbatere – sub sancţiunea nulităţii raportului şi a sancţiunii disciplinare aplicate!

Neacșu s-a opărit cu SECUNDA!

Avându-l în stânga sa pe directorul rețelei de agenții CEC, Nae “Hărțuitorul”, și în dreapta pe prim-vicepreședintele Lucica “Miliardara” Popa, directorul general Neacșu i-a amenințat în mod direct cu represali pe toți angajații CEC care mai vorbesc cu presa.

E drept că, după 5 minute, Lucica Popa a părăsit biroul președintelui, de unde se transmitea video-teleconferința; dar Neacșu a rămas, și în acea jumătatea de oră a zăbovit preț de 10 minute pe subiectul SECUNDA. Îi mulțumim pe această cale și îl așteptăm pe Bogdănel la casieria SECUNDA, să-și ridice comisionul de publicitate: 12%.

Iată, pe scurt, ce a debitat directorul general Neacșu la adresa anchetei publicate în serial de SECUNDA:

  • NEACȘU l-a lăudat pe Nae “Hărțuitorul”: este cel mai bun director din toate timpurile pe care l-a avut CEC;
  • NEACȘU a ținut să precieze că a controlat personal toate dezvăluirile din SECUNDA și că NU a găsit nicio ilegalitate: toți cei acuzați sunt curați și foarte, foarte performanți;
  • NEACȘU a decis să catalogheze cotidianul online SECUNDA drept un ziar de cancan;
  • NEACȘU a ajuns la concluzia că în CEC nu există corupție și că nici nu s-au înregistrat vreodată hărțuiri sexuale sau de altă natură;
  • NEACȘU nu a suflat o vorbă despre salariile dezvăluite de SECUNDA și a reafirmat că noi spunem numai minciuni;
  • NEACȘU, ocupat fiind cu denigrarea noastră, a uitat să menționeze că agențiile au ajuns în situații critice din cauza lui Nae “Hărțuitorul”, care ori a gonit oamenii din bancă prin practicarea unor salarii de sub 2.000 de lei/lună, ori prin blocarea posturilor rămase vacante, astfel încât în multe agenții UN SINGUR OM lucrează la ghișeu cu toți clienții;
  • NEACȘU, voalat, a sfătuit șefii de sucursale să-și atenționeze angajații că nu mai au voie să citească SECUNDA ca să nu mai aibă subiecte de… bârfă;
  • NEACȘU le-a cerut celor din prima linie, adică femeilor și bărbaților în vârstă de peste 50 de ani, să nu mai bârfească în timpul celor 12 ore de muncă, ca să poată să devină performanți iar șefimea CEC Bank să obțină la finalul anului bonusuri de 3% din cele 400 de milioane de lei cât a făcut banca profit în 2019 – un profit ridicol;
  • NEACȘU are și “febletea” lui; nu a fost clar dacă s-a referit la Nae “Hărțuitorul” sau la SECUNDA – deși a tot pocit cuvântul de câteva ori;
  • NEACȘU a spus și un mare adevăr: că SECUNDA o să mai publice și alte episoade. Îl asigurăm că așa se va întâmpla, până când cei vinovați de faptele penale vor fi aduși în fața judecătorilor, iar cei care au subminat capitalul CEC vor fi eliminați din sistemul bancar.
Bogdan Neacșu încalcă pe bandă rulantă legile statului 

În cele două comunicate de presă remise Redacției SECUNDA, în conferințele interne, în interviurile acordate Adevărul Live, în 29 ianuarie, și la Hotnews, în 10 februarie, directorul general al CEC, Bogdan NEACȘU, ne acuză direct că mințim și că denaturăm adevărul, dar NU ne răspunde la întrebări. Mare bărbat acest Neacșu!

De asemenea, șeful NEACȘU afirmă, în interviurile cu „întrebări servite” la cele două publicații online, că datele oficiale prezentate de CEC sunt cele corecte și că demonstrează înaltul profesionalism al angajațiilor CEC.

Neacșu a ajuns director general CEC după ciudata demisie a președintelui Mitrache

Să fie clar: SECUNDA s-a documentat și din surse deschise. Și iată ce am găsit, ca exemplu de fals mare profesionalism și lipsă de respect față de banul public.

Atunci când vorbim despre o bancă sau o instituție de stat, este OBLIGATORIU ca ORGANIGRAMA să fie făcută publică.

La CEC Bank, deși s-au făcut schimbări majore în luna mai 2019, ORGANIGRAMA prezentată pe site-ul oficial este cea veche, din 2014: cu Ghețea, Stamatian și Carabasan pe poziții dominante.

Iată dovada debandadei de sub comanda profesionistului Bogdănel Neacșu:

Organigramă valabila în anul 2014 – urmăriți liniile roși

Este un neadevăr confirmat chiar de pagina principală a aceluiași site oficial al CEC: cu Mavrodin și Neacșu pe post de șefi ai CEC Bank.

Iată dovada profesionalismului șefimii CEC:

Conducerea CEC din luna mai 2019!

Neacșu refuză dialogul cu SECUNDA. Îi reamintim că mai are la dispoziție circa 15 zile ca să ne răspundă la întrebările adresate de SECUNDA în 20, 26 și 30 ianuarie.

După depășirea acestui termen, 1 martie 2020, îl vom acționa în judecată personal pe directorul general Bogdan Neacșu, pentru a obține răspusuri la întrebările noastre.

Neacșu îi iubește

Cum este protejat AVERTIZORUL de INTEGRITATE de Legea 571/2004

În principal, AVERTIZORUL de INTEGRITATE este un angajat la stat care aduce la cunoştinţa publicului, a șefilor ierarhici sau a instituțiilor de stat activităţi imorale sau ilegale petrecute într-un departament guvernamental, o organizaţie publică sau o firmă în care statul deține acțiuni.

AVERTIZORUL de INTEGRITATE poate alege să aducă informaţiile “la vedere” în două moduri:

  • INTERN – raportează neregulile observate șefilor ierarhici, inclusiv managerului general – adică lui Neacșu;
  • EXTERN – prezintă acuzaţiile în mass-media, Guvernului sau oamenilor legii – adică cotidianului online SECUNDA.

AVERTIZORUL de INTEGRITATE poate oferi următoarele informații:

  • încălcarea legii;
  • încălcarea regulilor sau regulamentului intern;
  • o ameninţare a interesului public;
  • un pericol major a securităţii publice;
  • fraudă cu bani publici;
  • forme de corupţie.

Deși Legea 571/2004 reglementează activitatea AVERTIZORULUI de INTEGRITATE, nu de puține ori acești oameni curajoși se confruntă cu represalii din partea celor care sunt acuzaţi de presupusa ilegalitate sau din partea șefilor care îi protejează pe făptuitori – cazul lui Neacșu la CEC Bank: miercuri, 12 februarie 2020, ora 11.00!

Așadar, România are încă din 2004 o lege specială privind protejarea avertizorilor de integritate – ”Legea nr. 571/2004 privind protecţia personalului din autorităţile şi instituţiile publice, care dezvăluie încălcări ale legii”.

Potrivit legislaţiei româneşti, avertizorul de integritate este persoana care sesizează cu bună-credinţă încălcări ale legii. Acesta poate fi:

  • funcţionar public – persoana învestită, prin numire într-o funcţie publică din structura unei autorităţi sau instituţii publice, cu prerogative în realizarea competenţei acestora, în regim de putere publică, având ca scop realizarea unui interes public;
  • personal contractual – conform Codului Muncii;
  • personal special – îşi desfăşoară activitatea în baza unor statute speciale, medicii, profesorii, politiștii, grefierii instanţelor, preoţii, bancheri etc.

Legea 571/2004 nu prevede o anumită formă a sesizării. În anumite situaţii, nu este necesară forma scrisă. De exemplu, în cazul sesizării presei sau a organelor judiciare, sesizarea poate fi facută şi oral.

Legea 571/2004 mai prevede că avertizorii în interes public, care au făcut o sesizare convinşi fiind de realitatea stării de fapt sau că fapta constituie o încălcare a legii, beneficiază de prezumţia de bună-credinţă, până la proba contrară.

Legea 571/2004 legiferează la Art 7, litera b că, la cererea avertizorului cercetat disciplinar ca urmare a unui act de avertizare, comisiile de disciplină sau alte organisme similare au obligaţia de a invita presa şi un reprezentant al sindicatului sau al asociaţiei profesionale.

Anunţul se face prin comunicat pe pagina de Internet a autorităţii publice, instituţiei publice sau a unităţii bugetare, cu cel puţin 3 zile lucrătoare înaintea şedinţei, sub sancţiunea nulităţii a raportului şi a sancţiunii disciplinare aplicate.

În situaţia în care cel reclamat prin avertizarea în interes public este şef ierarhic, direct sau indirect, ori are atribuţii de control, inspecţie şi evaluare a avertizorului, comisia de disciplină sau alt organism similar va asigura protecţia avertizorului, ascunzându-i identitatea – cazul nostru, Popa, Iovu, Nae, Huțanu, Mihai, Onofrei și Vartolomei.

Legea 571/2004

Download (PDF, Unknown)

VA URMA

Până atunci, puteți citi…
Episodul 7. DOCUMENTE! Mavrodin și Neacșu încalcă legea ca să-i protejeze pe corupții din CEC!
Episodul 6. DOCUMENTE CEC! Incredibila avere dobândită de Lucica Mihaela POPA numai din BANI PUBLICI: 6,8 milioane de lei!
Episodul 5. NESIMȚIRE pe bani publici! Leafă 30.000 de euro pe cap de șef de CEC!
Episodul 4. DOCUMENTE! „Mucoasele” spulberă ingineria financiară a „zeilor” CEC!
Episodul 3. Primarul Popa și afaceristul Dunca sunt implicați în conjurația creditului de 4 milioane de euro de la CEC!
Episodul 2 – Armaghedon CEC! Prin Vartolomei, și Timișoara e cu Nae „Hărțuitorul”
Episodul 1. Armaghedon cu hărțuiri sexuale și corupție, la CEC!
author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version