Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, readuce „hingherii de mașini” în Sectorul 1 al Capitalei. În acest sens, ea a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Consiliu Local (HCL), care va suspus dezbaterii consilierilor locali, pentru adoptare. (Vezi document la finalul articolului)

Este vorba despre un serviciu care va ridica mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1 sau în alte locuri (zone pietonale, spații verzi, scuaruri, parcări de reședință).

Edilul are nevoie, pe lângă voturile consilierilor USR PLUS, și de cele ale consilierilor PNL, cu care se află în conflict deschis.

Autoritatea locală a Sectorului 1 nu mai are, din luna mai 2015, serviciu de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar, după ce, la sesizarea Avocatului Poporului, Instanța supremă a declarat ilegale hotărârile de consiliu ce fuseseră adoptate în acest sens fără o reglementare din partea Guvernului.

Guvernul Cioloș a aprobat o astfel de hotărâre, la sfârșitul anului 2016, care a intrat în vigoare la sfârșitul lunii ianuarie 2017.

HG privind ridicarea maşinilor parcate ilegal, în vigoare

Unele primării, cum este cea a Sectorului 3, condusă de primarul Robert Negoiță, a reintrodus chiar din vara lui 2017 serviciul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar.

Primarul Negoiță readuce “hingherii” auto: Ridicăm mașini în cazul unor abateri grave

Aceasta este, de fapt, singura primărie de sector care a apelat la această metodă de „civilizare” a șoferilor. Însă primarul Negoiță a și construit o parcare subterană de 716 locuir, pe B-dul Decebal, în afară de locurile de parcare de reședință de pe străduștele dintre blocuri.

Iată că acum vrea și Clotilde Armand să procedeze la fel, potrivit anunțului postat pe Facebook.

Potrivit proiectului HCL, șoferii care parchează în locuri neopermise vor rămâne fără mașină, până plătesc o amendă usturătoare.

Taxele ajung la 425 de lei, din care:

– Tarifele de ridicare: 200 de lei pentru vehiculele cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 270 de lei pentru vehiculele de peste 5 tone.
– Tarifele de transport: 150 de lei pentru mașinile de până la 5 tone, inclusiv, și 200 de lei pentru cele de peste 5 tone.
– Tariful de depozitare: 75 de lei în primele 24 de ore și 25 de lei/pe zi după intervalul de 24 de ore.

Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar va fi realizată de către Administrația Domeniului Public Sector 1 sau de către o firmă care ar avea contract cu primăria.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor principale din Regulament, precum și dispunerea măsurilor de ridicare se va face de către polițiștii rutieri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau Secției Regionale de Poliție Transporturi București ori de către polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 1, care vor avea calitatea de agenți constatatori.

Eliberarea vehiculului se va face numai după achitarea tarifelor de ridicare, transport și depozitare.

Download (PDF, Unknown)

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version