Începând din 1966, în fiecare an pe 5 octombrie profesorii şi elevii din toată lumea sărbătoresc Ziua Mondială a Educaţie, prin intermediul căruia ni se reaminteşte faptul că educaţie continuă este cheia reuşitei profesionale.
 
 
Cu acest prilej, Colegiul Psihologilor din România – filiala Constanţa, în parteneriat cu Ceaşca de Psihologie şi Colegiul Naţional Pedagogic “Constantin Brătescu” din Constanţa, organizează, începând cu ora 17.00, la liceul constănţean, 6 workshop-uri susţinute de psihologi constănţeni ai Colegiului, la care sunt aşteptaţi să participe câteva sute de elevi.
 
• Atelier 1: “Peisajul moral al conditiei umane”, susţinut de psiholog principal, psihoterapeut Bălan Ion Cristinel.
• Atelier 2: Divorțul părinților și influența lui asupra copilului școlar, susţinut de psiholog specialist, psihoterapeut Adrian Trică.
• Atelier 3: “Cum să rezolvăm conflictele?”, susţinut de psihoterapeut autonom cu specializare în hipnoză clinică Georgiana Radu.
• Atelier 4: “Se caută un adolescent…. ca mine”, susţinut de psiholog clinician și psihoterapeut Gabriela Bazâitu.
• Atelier 5: “Asertivitate …că-i mai bună decât toate”, susţinut de psihoterapeut specialist Carmen Paraschivescu.
• Atelier 6 “Ce spui când nu vorbești?”, susţinut de psiholog,psihoterapeut Liliana Popa.
 
Educaţia completă: inteligenţa cognitivă şi inteligenţa emoţională
 
“Considerăm că modul în care copilul se dezvoltă din punct de vedere psihologic trebuie să fie o prioritate pentru sistemul de educaţie, care nu se opreşte numai în incinta unei şcoli, ci se extinde şi afara ei. Prin aceste ateliere, încercăm să îi încurajăm să se cunoască mai bine şi să se dezvolte armonios din punct de vedere emoţional şi psihsocial, de aceea specialiştii Colegiului Psihologilor din România – filiala Constanţa vor atinge o gamă foarte largă de problematici: pornind de la moralitate, rezolvarea conflictelor, continuând cu impactul pe care îl are divorţul părinţilor asupra copilului şi viaţa tumultoasă de adolescent şi terminând cu importanţa asertivităţii şi cu informaţiile şi emoţiile pe care transmitem chiar şi atunci când nu ne exprimăm verbal”, declară prof. univ. dr. Mihaela Rus, preşedintele Colegiului Psihologilor din România – filiala Constanţa.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version