Miercuri, 11 noiembrie, ora 15:00, se va desfășura a doua întâlnire online din cadrul sesiunilor de îndrumare și consiliere „Educația Continuă”, lansate de Ministerul Educației și Cercetării pentru a sprijini cadrelor didactice în procesul de predare online.
Denumită, „Evaluarea online – perspective privind evaluarea formativă”, sesiunea va fi susținută de lect. univ. dr. Oana Moșoiu și va putea fi urmărită live pe două dintre platformele social media utilizate de instituție: canalul de YouTube și pagina Facebook.
Oana Moșoiu, doctor în Științele Educației și lector universitar la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București, va vorbi despre evaluarea formativă, despre modalitățile prin care se poate realiza acest tip de evaluare în sistem online, dar și despre platformele/
O altă componentă a prezentării vizează competențele și felul în care pot fi abordate prin evaluarea formativă, respectiv transpuse în sistem online. De asemenea, cadrele didactice vor primi informații relevante despre procesul de a construi o relație funcțională între evaluarea formativă și evaluarea sumativă: sistemele de progres care permit acumulări pe parcursul activității, aprecierea implicării la cursuri/grupe sau cum pot temele să devină o sursă de informare asupra progresului elevilor.
► Aceste detalii sunt disponibile și pe pagina Facebook a evenimentului: https://fb.me/
Oana Moșoiu este doctor în Științele Educației, lector universitar la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din București, titular al cursului de Teoria și metodologia evaluării. Coordonează o serie de cursuri de formare continuă a cadrelor didactice, este formator Erasmus+ și promovează dezvoltarea competențelor profesorilor în relație cu dezvoltarea personală a acestora.
Începând de marți, 10 noiembrie, Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția tuturor cadrelor didactice sesiuni online de îndrumare și consiliere cu durata de aproximativ o oră, transmise live, zilnic, de luni până vineri, la ora 15:00, pe canalul YouTube al instituției și pe pagina oficială de Facebook. Sesiunile sunt coordonate și susținute de experții/autorii reperelor metodologice publicate în luna septembrie 2020 pe site-ul http://
În această săptămână sunt programate alte două evenimente de acest tip: joi, 12 noiembrie – Limba și literatura română și vineri, 13 noiembrie – Matematică.