Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea (PSD), a trimis, miercuri, Corpul de control la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici”, după ce Alexandru Cumpănașu i-a cerut public să verifice instituția, nemulțumit de rezultatele testelor ADN în cazul fragmentelor de oase și dinți descoperite în urma crimelor din Caracal, el susținând în continuare că nepoata sa, Alexandra, nu a fost ucisă iar anchetatorii vor să mușamalizeze cazul.

Pintea l-a primit, miercuri,  în biroul său de la minister pe Cumpănașu, la fel cum a procedat vicepremierul Mihai Fifor, ministrul interimar al Internelor – instituție în sediul căreia Cumpănașu are un ONG, finanțat inclusiv de MAI.

Aflatăla Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu”, Pintea a declarat cu puțin timp înainte de întrevedere: „Nu ştiu ce conţine plângerea (lui Alexandru Cumpănaşu – n.r.). Voi merge la Ministerul Sănătăţii, am stabilit o întâlnire cu domnul Alexandru Cumpănaşu pentru depunerea acestei petiţii. Voi vedea ce conţine această petiţie, dar insist: din punct de vedere legal, Ministerul Sănătăţii administrează INML şi nu pot să fac altfel de verificări decât acestea. Pot să fac un control din punct de vedere administrativ”.
 
Întrebată dacă apreciază că ar fi necesar un control la INML, Pintea a răspuns: “Eu cred că ar fi bine să lăsăm specialiştii să îşi facă treaba”. 

Întrevederea a survenit la numai o zi după ce Alexandru Cumpănaşu a scris pe Facebook că va depune la Ministerul Sănătăţii o solicitare pentru efectuarea unui control la Institutul de Medicină Legală, „care să identifice aceste scurgeri halucinante de informaţii false, dar şi respectarea procedurilor administrative în procesul de comunicare publică sau a administrării expertizelor”.

INML a transmis, marți, un comunicat în care preciza că în cazul de la Caracal se continuă „cu celeritate” activităţile specifice de expertiză medico-legală şi activităţile specifice de laborator antropologice şi genetice pentru obţinerea unor date medico-legale complete şi că „pentru a completa datele-medico legale în interesul justiţiei”, se desfăşoară un proces de reeşantionare şi de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziţie este în stare avansată de degradare.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version