UPDATE ora 13.10: STS anunță că „mai pot apărea întreruperi de scurtă durată în accesarea platformei”.
Cine accesează însă platforma la „programare”, este întâmpinat cu următorul mesaj:
„În acest moment este în desfășurare un proces de resincronizare a datelor regăsite în Registrul Electronic Național de Vaccinări, prin urmare pot apărea întreruperi de scurtă durată în accesarea platformei. Mulțumim pentru înțelegere!
În situația în care, la accesarea unuia din butoanele “Mă programez” sau “Conectare” sunteți redirecționat către pagina principală, vă recomandăm să ștergeți istoricul de navigare sau memoria temporară (cache) a browserului”.
UPDATE ora 11.20: Platforma funcționează din nou cu sincope, la fel ca în zilele trecute.
Bolnavii cronici, recunoscuți „pe sărite” de platforma pentru vaccinare. CNCAV: „Situația este sub control”
UPDATE: ora 10.34: Platforma a reînceput să funcționeze, informează STS, după ce picase de tot, luni dimineață. Însă funcționează doar parțial, în ciuda asigurărilor STS că situația a fost remediată.
Astfel, în continuare, medicii de familie din București nu pot nici măcar să-i introducă pe platformă pe pacienții cronici, darămite să-i programeze!
STS a comunicat că și medicii specialiști pot să să introducă în platformă pacienții lor, urmând ca aceștia să se autentifice fiecare, sau prin aparținători, pe baza CNP și să se programeze individual.
„În acest caz, nu este obligatorie interogarea bazei de date a CNAS”, spune STS.
Despre programarea individuală sau prin intermediul aparținătorilor nici nu poate fi vorba!
Iată comunicatul transmis de STS:
„Precizăm că persoanele cu afecțiuni cronice pot opta pentru următoarele metode de programare:
1. Individual, direct în platformă
2. Prin intermediul unui aparținător – pot fi înscrise și programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin Adaugă beneficiar
3. Prin intermediul direcțiilor de asistență socială
Prin aceste trei metode, sistemul informatic interoghează baza de date a CNAS pentru validarea afecțiunii. Dacă persoana nu se regăsește în evidență, este necesară contactarea medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice și furnizarea datelor actualizate de identitate pentru înscriere sau înscriere/programare.
4. Prin intermediul medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice (medicul specialist)
Acesta poate înscrie și programa persoane cu afecțiuni cronice sau poate doar să le înscrie, urmând ca acestea să se autentifice pe baza CNP și să se programeze individual. În acest caz, nu este obligatorie interogarea bazei de date a CNAS.
5. Telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25”.
Etapa a II-a a vaccinării naționale anti-COVID-19 a pornit cu stângul, încă de vineri, când foarte multe persoane în vârstă de peste 65 de ani nu s-au putut programa pentru imunizare, iar medicii au avut dificultăți în a-și înscrie pacienții cronici pe platforma națională gestionată de STS.
Luni dimineață, lucrurile au scăpat de tot de sub control: pacienții programați nu se regăsesc la centrele de imunizare, iar, medicii siunt nevoiți să-i înregistreze pe foaie pe cei veniți la imunizare.
Ora 9.50: STS recunoaște că sunt probleme de două ore, de când a început vaccinarea, dar promite să le rezolve: „În urma analizei tehnice s-a constatat că aplicația Registrul Electronic Național pentru Vaccinări furnizează date cu intermitențe către aplicația de programare la vaccinare. Specialiștii STS colaborează cu echipa tehnica ce gestionează RENV pentru remedierea situației”, se arată într-un comunicat transmis luni dimineață la ora 9.49.
Reprezentanții STS au admis că „platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineață. Echipa de dezvoltare a platformei lucrează în acest moment astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil.”
La orice încercare a intra pe pagina de programare a persoanelor fizice sau de conectare în calitate de medic de familie sau persoană juridică, cel care încearcă accesarea sunt retrimiși pe pagina principală a platformei.
STS a informat, luni dumineață, că începând de vineri, ora 15.00, până duminică la ora 11.00, au fost programați pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro 209.270 de români în etapa a II-a.
Din total, 115.954 sunt adulți de peste 65 ani, 46.806 – persoane cu afecțiuni cronice și 46.510 – angajați din domenii esențiale.
Iată precizările STS:
„Din punct de vedere al modalității de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat astfel:
– individual direct în platformă – 104.655 de persoane
– prin intermediul medicilor – 13.343 de persoane
– telefonic, prin Call Center – 29.825 de persoane
– prin intermediul angajatorului – 61.447 de persoane din domenii esențiale
Având în vedere că platforma de programare se actualizează conform datelor transmise de INSP, recomandăm cetățenilor să acceseze periodic aplicația pentru a verifica introducerea unor noi centre de vaccinare sau apariția locurilor disponibile pentru vaccinare”.