Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunțat, vineri, un webinariu interactiv pe tema campaniei de vaccinare, „pentru a finaliza partea cea mai importantă, a resursei umane”.
„Pe lângă aspectele logistice aferente activităţii de vaccinare, am demarat şi pregătirea cu privire la personalul medical. În această după-masă vom avea un webinariu interactiv, 4 ore, cu toţi profesioniştii care activează în cele 10 spitale de boli infecţioase, primele care au intrat în lupta împotriva SARS-CoV-2, tocmai pentru a finaliza şi această parte, cea mai importantă, a resursei umane”, a declarat Baciu, care este și vicepreşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.
Andrei Baciu l-a însoțit pe colonelul dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, în vizita de la Centrul naţional de stocare a vaccinurilor aflat la Institutul „Cantacuzino” din Bucureşti.
Col. Valeriu Gheorghiţă: Pe 26 decembrie, prima tranşă simbolică de 10.000 de doze de vaccin anti-COVID
Aceste doze vor fi distribuite la 10 spitale:
1. Braşov – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
2. Bucureşti – Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”
3. Bucureşti – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Dr. Victor Babeş” (inclusiv secţia externă modulară Pipera)
4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Cluj-Napoca
5. Constanţa – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Constanţa
6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Victor Babeş”, Craiova
7. Iaşi – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
8. Maramureş – Spitalul de Pneumoftiziologie “Dr Nicolae Ruşdea”, Baia Mare
9. Suceava – Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava
10. Timiş – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeş”, Timişoara (inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara).