Prin intermediul unui proiect de autentificare video recent lansat, Axis Communications face public un design de referință open source care va oferi industriei de supraveghere o metodă deschisă de autentificare și verificare video.

Compania Axis va încorpora acest design în propriile sale camere, sub forma funcției de video semnat.

Peter Friberg, Director de Management al Soluțiilor în cadrul companiei Axis Communications, a explicat abordarea adoptată de companie: „Există unele aspecte ale industriei de supraveghere care sunt atât de importante încât considerăm cooperarea ca fiind esențială și implementarea unui proiect cu sursă deschisă ca fiind cel mai eficient mod de a colabora. Garantarea faptului că înregistrările video realizate de camerele de supraveghere sunt autentice și nu au fost modificate este un exemplu relevant. Orice îndoieli privind autenticitatea înregistrărilor video pot fi folosite pentru a compromite complet o anumită investigație sau urmărire penală, subminând în același timp și încrederea în valoarea supravegherii video per ansamblu. Proiectul de autentificare video rezolvă această problemă.”

Designul de referință open source poate fi utilizat de producătorii de camere de supraveghere și furnizorii de sisteme de video management ca o metodă simplă de stabilire a autenticității înregistrărilor video produse, fără a necesita accesul fizic la camera respectivă. În plus, funcționează chiar și în modul offline. Producătorii trebuie să utilizeze în camerele proprii echipamente hardware cu protecții fizice pentru a stoca ID-ul unic al unui produs și pentru a semna digital înregistrarea video. 

Compania Axis a publicat o documentație care prezintă în detaliu cadrul aplicabil, iar aceasta va constitui punctul de plecare pentru partenerii care doresc să implementeze o metodă unificată de autentificare video. Librăriile de programe software și documentațiile aferente proiectului de autentificare video sunt disponibile pe GitHub https://github.com/AxisCommunications/signed-video-framework 

Funcția de video semnat asigură autentificarea pentru camerele de supraveghere Axis

Axis a creat funcția de video semnat ca metodă proprie de implementare a programului software de autentificare cu sursă deschisă. Disponibilă în trimestrul al doilea al anului 2022, funcția le va conferi clienților Axis încredere, asigurându-i că înregistrările video nu au fost modificate din momentul preluării lor de la camera de supraveghere Axis.

Funcția de video semnat adaugă o sumă de control criptografică la înregistrarea video, care este semnată apoi de ID-ul dispozitivului Axis, furnizând o dovadă că înregistrarea respectivă a fost produsă în interiorul unei anumite camere Axis.

Pentru camerele Axis, funcția de video semnat utilizează componenta hardware Axis Edge Vault, un modul de calcul criptografic securizat. Axis Edge Vault oferă un spațiu de stocare sigur, permițând fiecărui dispozitiv să își protejeze datele și stabilind o bază fermă pentru implementarea în siguranță a unor caracteristici de securitate mai avansate. 

De asemenea, Axis Edge Vault protejează ID-ul unic al dispozitivului Axis, care este compus dintr-o colecție de certificate, inclusiv o versiune semnată digital a numărului de serie unic. În plus, stochează în siguranță datele sensibile și garantează executarea sigură a aplicațiilor. Totodată, permite autentificarea securizată a dispozitivelor folosind metoda standardizată IEEE 802.1AR.

„Considerăm că funcția de video semnat reprezintă modul cel mai eficient de autentificare a înregistrărilor video: prin adăugarea unei semnături în momentul captării și asocierea acesteia cu ID-ul unic al camerei prin intermediul modulului Axis Edge Vault, orice modificări ulterioare vor deveni evidente. Partajarea programului software de autentificare video ca sursă deschisă cu întreaga industrie de supraveghere va permite altor producători să implementeze abordări similare ca metode standard de autentificare video”, a continuat Friberg. 

author avatar
Catalin Visan
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version