În Parcul Naţional din se organizează în toată perioada minivacanței de 1 Mai Festivalul Micului cel Mare, astfel că tradiția românilor din vremurile ceaușiste se menține și astăzi.
Organizatorii mizează pe apetitul românilor de a petrece cu mici și bere 1 MAI MUNCITORESC. Iar cum autoritățile actuale dau liber luni, pentru întregirea minivacanței, începând de vineri, 27 aprilie şi până marti, 1 mai, bucureștenii bugetari au 5 zile libere.
Pe lângă sute de kilograme de mititei tradiţionali, pe grătare se vor afla pește și curcan, iar totul va fi asezonat cu hectolitrii de bere rece.
Micul regesc
Anul acesta va fi bătut recordul mioritic cu un mic de 150 de metri.
“Vom mai prepara MICUL DOLOFAN şi MICUL CEL MAI MIC. Dacă tot vorbim de recorduri, trebuie spus că vor fi sute de metri de grătar pe care se vor perpeli 50.000 de mici astfel încât niciun bucureştean care vine la târg să nu plece fără să guste un mic cu muştar şi să-l stingă cu o halbă rece de bere! În premieră vom avea Goliath, cel mai mare grătar din sud-estul Europei!”, precizează organizatorii.
Nu vor lipsi cântecele de petrecere, voia bună dar şi concursurile. Cine mănâncă cei mai mulţi mici în doar 5 minute primeşte din partea organizatorilor un premiu consistent!
“Pe lângă vedeta evenimentului, MICUL GIGANT, va mai puteţi înfrupta din pastramă la ceaun, bulzul tradiţional, cârnaţi, tocăniţe şi tochituri gătite după reţete vechi tradiţionale, frigărui şi fripturi, grătare aromate şi mâncare la ceaun cu nemiluita”, se mai anunță în comunicatul transmis redacției.
Pe grătare vor sfârâi pastram, carnati, costite, ciolane si multe alte carnuri aromate, stropite din belsug cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, visine si pere.
Ospăţul nu va fi desăvârşit fără un desert delicios, iar aici oferta e bogată: vestite placinte muntenesti, poale-n brau moldovenesti, placintele dobrogene cu branza, toate, preparate ce contin ingrediente suta la suta naturale si gatite dupa cele mai vechi retete traditionale, miere, dulceturi, siropuri si sucuri naturale, mere aromate, turtă dulce, prajituri si ciocolata de casa, kurtos kalacs, îngheţată, toate, delicii pregatite in casa.
În târg se vor găsi și obiecte tradiționale, lucrate cu multă măiestrie de meșteri autentici, cadouri cu totul deosebite, ii cu alesături, rochii din lână împâslită, genți din piele naturală cu motive naționale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.
Intrarea este liberă de dimineaţă şi până seara târziu.