GreenTech Film Festival, platforma de educaţie care promovează, prin filme documentare, dezbateri, ateliere şi expoziţii, stilul de viaţă sustenabil, grija faţă de mediu şi tehnologiile verzi existente, a ajuns la a treia ediţie.
 
 
Proiecțiile au loc la Bucureşti, în perioada 11-17 noiembrie, la ParkLake Shopping Center (zona Main Square şi Cinema), ARCUB (Sala Mare) şi Seneca Anticafe.
 
Ediţia din acest an se desfăşoară cu sprijinul ambasadelor ţărilor nordice. După două zile de conferințe, va avea loc proiecţia documentarului „Blue Heart”, miercuri, 13 noiembrie, Cinema City, ParkLake Shopping Center, ora 19.30, sala 6
 
Prezentat în premieră pentru România, priecția va fi deschisă de Therese Hydén, ambasadorul Suediei la Bucureşti.
 
Evenimentul va fi urmat de o dezbatere şi sesiune Q & A în prezenţa lect. univ. dr. fiz. Cornelia Grofu, prodecan al Facultății de Hidrotehnică, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.
 
„Blue Heart” este un documentar produs de Patagonia, unul dintre cele mai respectate branduri din lume pentru faptul că prin acţiunile sale reuşeşte să sensibilizeze publicul cu privire la problemele de mediu şi schimbările climatice. Filmul documentează lupta pentru protejarea ultimelor râuri sălbatice ale Europei şi atrage atenţia asupra unui potenţial dezastru de mediu în Europa. Filmul este proiectat în întreaga lume ca o piesă centrală a campaniei Salvaţi Inima Albastră a Europei.
 
În premieră în România vor fi prezentate şi documentarele „Artifishal”, care urmăreşte impactul crescătoriilor şi al fermelor piscicole asupra rezervelor de somon sălbatic din întreaga lume, „The Rise of Vertical Farming”, un film care ne oferă un tur captivant în cadrul unui sistem modern de agricultură urbană, care pare a fi pe punctul de a intra în mainstream, şi „In-Vitro Meat”, un documentar ce expune producţia de carne cultivată, produsă în laborator prin izolarea celulelor, folosirea AI și a roboților, dar şi beneficiile care pot fi obţinute în urma acceptării acesteia la scară largă, ca alternativă la producția industrială clasica, extrem de poluantă.
 
Pe parcursul celor şapte zile de festival, publicul va avea parte de o experienţă vizuală şi de învăţare inedită, o expoziţie permanenta dedicată deşeurilor de electrice şi electronice, numită ZOO DEEE – Grădina Deșeurilor De Echipamente Electrice Și Electronice, care îi înfăţişează pe cei mai periculoși „DEEE-voratori de mediu”, ilustrând într-un mod captivant riscurile și pericolele la care ne expunem atunci când nu reciclăm aparatura electrică veche. Expoziţia este prezentată de Asociaţia Environ şi Asociația SNRB (Sistemul Național de Reciclare al Bateriilor).
 

Programul festivalului include şi activităţi pentru copii şi tineri: un joc interactiv „Climate Change Monopoly”, deschis în fiecare zi a festivalului, între orele 16.00-20.00, ateliere de reciclare creativă în zilele de miercuri, sâmbătă şi duminică, un atelier de robotica în cadrul căruia cei prezenţi vor face cunoştinţă cu Alpha – roboţelul umanoid şi Oh-Bot – robotul care vorbeşte, şi vor învăţa cum se programează cel mai mic robot programabil din lume. Totodată, tinerii vor putea învăţa despre siguranţa pe internet în cadrul unui atelier prezentat de Ora de Net, dar şi despre noţiuni importante de educaţie ecologică.

 
Programul complet al evenimentelor este disponibil pe site-ul www.greentechfilmfestival. Accesul la toate evenimentele incluse sub umbrela festivalului este gratuit şi se face în baza unei rezervări la contact@greentechfilmfestival.ro

Grafica prezentată în vizualul acestei ediţii aparţine lui Dan Perjovschi, cunoscut desenator, ilustrator şi scriitor.

 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version