Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat, marți, pentru a patra oară, decizia pe sesizările depuse de Avocatul Poporului, Renate Weber, şi de președintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Corina Corbu, împotriva legii prin care pensiile speciale mai mari de 7.000 de lei ar urma să fie impozitate cu 85%.

Următorul termen a fost stabilit de Curte pentru 15 decembrie.

Judecător raportor în acest caz este fostul șef al Secției Speciale de anchetare a magistraților, Gheorghe Stan.

Amintim că, pe 17 iunie, Camerei Deputaţilor – for decizional – a adoptat legea privind taxarea pensiilor mai mari de 2.000 de lei/lună, astfel: cu 10% cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 lei și cu 85% cele de peste 7.001 lei.

Legea PSD, adoptată: Toate pensiile de peste 2.000 de lei/lună, impozitate!

Legea a fost atacată la CCR a doua zi, pe 18 iunie, atât de președintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Corina Corbu, cât și de Avocatul Poporului, Renate Weber.

Avocatul Poporului, Renate Weber, și șefa ÎCCJ, Corina Corbu, au atacat la CCR impozitarea pensiilor speciale

De atunci, au curs amânările la CCR, cu termene extrem de lungi: pe 14 iulie, 3 septembrie, 4 noiembrie și, iată acum, până pe 8 decembrie. 

Deputatul USR Claudiu Năsui a criticat, la sfârșitul lunii octombrie, amânările repetate ale CCR, el acuzând că, de la adoptarea legii în Parlament, 3,36 miliarde de lei au fost irosiți pe aceste privilegii, în plină pandemie.

El  a arătat într-un tabel că 1,491 miliarde lei au fost achitați în această perioadă pentru Poliţie şi Jandarmerie; 1,221 miliarde lei pentru militari; 298 milioane lei pentru magistraţi; 245 milioane lei pentru angajaţi ai SRI, STS, SIE şi SPP; 43 de milioane de lei pentru piloţi şi personal navigant; 19 milioane lei pentru angajaţi din justiţie; 10 milioane lei pentru diplomaţi.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version