Afaceristul George Copos a fost trimis în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru că a plagiat o carte pe vremea când era deţinut la Penitenciarul Rahova, pe baza căreia a beneficiat de o reducere a pedepsei cu 30 de zile, fiind eliberat condiționat.

Copos este acuzat acum de săvârşirea, în stare de recidivă, a infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în participaţie improprie.

„La data de 29.09.2014, inculpatul, fiind în executarea unei pedepse privative de libertate, a prezentat Comisiei de liberare condiţionată constituită la nivelul Penitenciarului Bucureşti – Rahova, în mod mincinos, faptul că el este autorul unei lucrări ştiinţifice. Prin această acţiune, inculpatul i-a determinat pe membrii comisiei să-şi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu, prin încălcarea dispoziţiilor prevăzute de legislaţia primară, cu consecinţa considerării ca executate, în mod greşit, a 30 de zile din cuantumul pedepsei”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

În aprilie 2015, George Copos a fost eliberat condiţionat din închisoare, după ispășirea unei părți din condamnarea de 4 ani cumulată de instanță din pedepsele pronunțate în dosarele „Loteria I” şi „Transferuri în fotbal”.

Copos a beneficiat de o reducere a pedepsei şi pentru faptul că a scris în detenţie cinci cărţi, una de istorie şi patru de turism: la Editura Niculescu – „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”, „Tăşnadul medieval”, “Franciza vs management în industria hotelieră” şi „Turismul – vector de interculturalitate”; la Editura Meteor Press – „Turismul european durabil şi provocările lui”.

Tirajul acestor cărţi a fost cumpărat integral de George Copos, imediat după tipărire.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version