Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a retrimis în judecată, luni, dosarul în care Elena Udrea este acuzată de trafic de influenţă şi spălare a banilor, iar afaceristul și jurnalistul Dan Andronic, de mărturie mincinoasă, în dosarul Hidroelectrica.

sursă foto Facebook

Anterior, judecătorul de la camera preliminară a ÎCCJ a decis, prin  11 februarie, anularea unor probe (emailuri) şi îndepărtarea lor de la dosar, la solicitarea inculpaților.

”În consecinţă, procurorii anticorupţie au solicitat restituirea cauzei în vederea readministrării probelor anulate, lucru pe care l-au şi făcut în contextul efectuării unei percheziţii informatice, transmite DNA.

Concret, ÎCCJ a admis contestaţiile formulate de Dan Andronic şi Elena Udrea împotriva unei încheieri a Curţii de Apel Bucureşti şi a exclus astfel, din materialul probator, e-mailurile primite/trimise de Dan Andronic şi documentele stocate pe hard disk-uri privind achiziţionarea şi admnistrarea SC Editura Evenimentul şi Capital SRL.

„Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Andronic Dan Cătălin şi Udrea Elena Gabriela împotriva Încheierii din camera de consiliu din data de 01.10.2018 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a penală în dosar nr. 9725/2/2017/a1. Desfiinţează, în parte, încheierea contestată şi rejudecând: Admite excepţia invocată de inculpaţii Andronic Dan Cătălin şi Udrea Elena Gabriela şi, în temeiul art. 102 alin.2-4 C. proc. pen., exclude din materialul probator corespondenţa electronică tip email primită/transmisă de către Andronic Dan Cătălin şi documentele stocate pe hard diskuri în legătură cu activităţile desfăşurate în vederea achiziţionării şi administrării S.C. Editura Evenimentul şi Capital S.R.L. în perioada 23.04.2011- 08.12.2014, ataşate la vol. 37 filele 3-240 d.u.p. nr. 604/P/2017 conform procesului verbal din 02.10.2017 nr. 87/P/2015”, se arata în decizia de ICCJ, publicată pe portalul instanţei.

Totodată, ICCJ a cerut DNA să precizeze dacă menţine trimiterea în judecată a celor doi.

Instanţa a menţinut însă celelalte dispoziţii ale încheierii contestate, referitoare la instituirea sechestrului asigurător.

Sechestru pe averea Elenei Udrea

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, la începutul lunii octombrie 2018, instituirea sechestrului pe toate bunurile deţinute de Elena Udrea, până la concurenţa sumei de 4,7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale în dosarul Hidrolectrica, în care fostul ministru, care se află în Costa Rica, este trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, alături de Dan Andronic.

În acest dosar, Elena Udrea şi Dan Andronic au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în 20 decembrie 2017, pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor, respectiv mărturie mincinoasă, Elena Udrea fiind acuzată că a cerut cinci milioane de dolari de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu pentru ca în schimb să intervină pentru menţinerea contractului între Hidrolectrica şi firma acestuia.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version