Dosarul „Black Cube” va fi judecat abia după ce fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a fugit din țară, în urma condamnării definitive la 3 ani și 10 luni, într-un alt dosar, pentru fapte de corupție.

Avocații lui Dragomir  – care s-a predat autorităților din Italia, ulterior fiind lăsat în libertate – au depus mai multe contestații față de acuzațiile ce i s-au adus de DIICOT în noul dosar, legat de spionarea fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Condamnat la închisoare, fostul ofițer SRI Daniel Dragomir s-a predat în Italia, raiul escrocilor

Tribunalul Bucureşti a respins, luni, toate cererile şi excepţiile ridicate și a dispus începerea judecătioi pe fond a dosarului:

„Respinge – ca neîntemeiate – cererile şi excepţiile formulate/ridicate de către inculpatul Dragomir Daniel, prin apărător ales. Constată că persoanele vătămate Kovesi Eduard şi Fusea Sorin, precum şi partea civilă Sabău Liliana nu au formulat/ridicat cereri şi excepţii, iar – din oficiu – nu au fost invocate excepţii. În consecinţă, constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul de urmărire penală în care s-a emis rechizitoriul nr. 180/D/P/2016 la data de 13.07.2020 de către DIICOT – Secţia de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice, privind pe inculpatul Dragomir Daniel, trimis în judecată – în stare de libertate – pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la fals informatic, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la violarea secretului corespondenţei. Dispune începerea judecăţii. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea prezentei încheieri procurorului, inculpatului, persoanelor vătămate şi părţii civile”, se arată în decizia Tribunalului.

Daniel Dragomir a fost şeful grupării sectoare informativ-operative în Direcţia Generală de Prevenire şi Combatere Terorism din cadrul SRI, el fugind din România în iunie 2020, cu puţin timp înainte de a fi condamnat definitiv la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare într-un alt dosar de fals în înscrisuri şi spălare de bani.

În dosarul „Black Cube”, Daniel Dragomir este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la fals informatic, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice şi instigare la violarea secretului corespondenţei.

Anterior, trei angajaţi ai firmei israeliene Black Cube – Yossi Barkshtein, Ron Weiner şi David Geclowicz – au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii români, ei primind în instanţă condamnări cu suspendare.

Potrivit DIICOT, după ce Daniel Dragomir a fost trimis în judecată în 2015 de DNA în dosarul de trafic de influenţă şi spălare de bani, acesta s-a considerat “nedreptăţit” de această anchetă şi a decis să înceapă o campanie de denigrare a şefei DNA de atunci Laura Codruţa Kovesi.

Dragomir şi reprezentanţii companiei israeliene Black Cube ar fi demarat proiectul “Tornado”, ce viza compromiterea imaginii lui Kovesi.

Obiectul operaţiunii „Tornado” ar fi constat în încercarea de a găsi activităţi de “corupţie” sau orice alte date compromiţătoare despre fosta şefă a DNA, inclusiv date despre apropiaţii acesteia, printre care fostul soţ, Eduard Kovesi. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version