Liderul PSD, Liviu Dragnea, a acuzat joi seară, cu trei zile înaintea sentinței definitive, că “sunt presiuni inimaginabile” pentru ca el să fie condamnat la închisoare în 27 mai, când completul de 5 judecători de la ÎCCJ va pronunța sentința, la aproape un an de la decizia de condamnare la 3 ani de închisoare cu executare, decisă în 21 iunie 2018 de Completului de 3.
„Dacă judecătorii din complet vor rezista la presiuni, nu pot decât să mă achite. Sunt presiuni inimaginabile”, a spus Dragnea, la Antena 3.
El mai susține că nu există oficial completul care l-a acuzat în prima instanță:
„Am vorbit cu avocații: primul complet care m-a condamnat nu există oficial. Orice complet trebuie să aibă în spate o hotărâre a Colegiului de conducere, care se publică în Monitorul Oficial. Aia nu există, adică a plecat o doamnă judecătoare din complet, a venit un domn judecător care, sigur, a și susținut condamnarea, nu a fost numit aleatoriu, nici nu există o hotărâre în care să apară acest nume”.
De altfel, Dragnea a încercat să anuleze Completul de 3, pe motiv că nu este specializat pe corupție. Dar cum nu putea să o facă direct, deoarece se afla în conflict de interese, l-a pus pe Florin Iordache să sesizeze Curtea Constituțională, delegându-i atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților.
Numai că judecătorii CCR au amânat de patru ori decizia, ultima dată pentru 5 iunie, când liderul PSD va fi primit deja sentința definitivă.
Dragnea susține, în continuare, că nu știa că angajatele lui de la PSD Teleorman sunt plătite de la Direcția pentru Protecția Copilului, condusă de soția lui, Bombonica Prodana – care între timp a divorțat de el.
„Sunt complet nevinovat, nu mai vorbesc că e o speță rușinoasă. Dacă judecătorii sunt lăsați liberi, o să fiu achitat, dacă nu rezistă la presiuni, Dumnezeu cu mila”, a spus Liviu Dragnea.
Atac la SRI
Pe de altă parte, președintele PSD a lansat și o serie de acuzații la adresa Serviciului Român de Informații (SRI):
”Eu ştiam anumite lucruri şi bănuiam alte lucruri, dar niciodată nu am avut dimensiunea nenorocirilor generate de această structură ocultă care a parazitat sistemul de justiţie din România. Uitaţi-vă câte informaţii ies la iveală – mii de magistraţi urmăriţi, mii de magistraţi la care s-a început urmărirea din oficiu, mii de magistraţi ascultaţi care sigur că au avut ca urmare şantajul, presiunea, ofiţeri SRI care mergeau la parchete ca la ei la instituţie şi mergeau ca şefi, câmpul tactic – ce reprezenta câmpul tactic, noi, binomul, am hotărât ca dl. Coita trebuie să fie distrus, păi nu doar să înceapă dosarul penal, ci să primească condamnare”.
Liviu Dragnea nu regretă acţiunile din ultimii ani – modificarea Legilor Justiției și a Codurilor penale, precum și înființarea secției speciale de anchetare a infracțiunilor din justiție:
”Nu regret că am speranţa că odată zgândărit acest roi de viespi vom putea cu toţii să curăţim cu toată protecţia externă, cu toată propaganda mizerabilă din interior, cu toată protecţia lui Iohannis şi a altor haştagişti, moralişti şi demagogi”.