La Instanța supremă începe luni, după 5 luni de amânări șo schimbarea a două completuri de magistrați, judecarea apelului depus de Dragnea în dosarul “Bombonica”, în care a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, de instanța de fond – Completul de 3 judecători -, în 21 iunie 2018.

sursă foto România tv

Liderul PSD nu mai poate cere amânare, deoarece a invocat deja, până acum, că nu are avocat – pentru angajarea căruia fostul complet de 5 judecători – decis de conducerea ÎCCJ în 14 septembrie, i-a dat termen de o lună, apoi încă un termen de o lună pentru studierea dosarului de către cei doi avocați ai inculpatului.

Acel complet de 5 judecători a fost însă schimbat, printr-o tragere la sorți decisă de Cristina Tarcea, președintele ÎCCJ, imediat după decizia CCR privind efectuarea “de îndată” a acestei operațiuni.

Numai că Dragnea a atacat la Curtea de Apel București formarea noului complet – tot la sfatul ministrului Justiției, Tudorel Toader, care l-a îndemnat public să conteste primul complet de 5.

În aceste condiții, a fost necesară o a doua tragere la sorți, în 13 decembrie 2018, care i-a convenit, până la urmă, lui Dragnea – semn că nu a mai atacat noul complet de 5 judecători. Aceasta, în condițiile în care noul complet nu a administrat nicio probă, iar jurispridența decisă de ÎCCJ prevedea transferul dosarelor la completurile ce se trag la sorți la începutul anului 2019. Consiliul Superior al Magistraturii a decis ca dosarul lui Dragnea să rămână la completul din 13 decembrie, astfel că a fost nevoie de schimbarea jurisprudenței la ÎCCJ.

Așadar, până în prezent au fost 5 luni de amânări (8 octombrie 2018 fiind primul termen de judecată, la primul complet) și două completuri de judecată schimbate, un al treilea complet urmând să pronunțe sentința definitivă în dosarul “Bombonica”.

Dragnea este acuzat că a angajat la organizația PSD Teleorman, pe vremea când deținea funcția de președinte al Consiliului Județean, două salariate de la Direcția pentru Protecția Copilului, condusă de fosta lui soție, Bombonica. Aceasta le-a plătit din bani publici timp de doi ani pe cele două angajate fictiv la stat.

Ambele angajate și-au recunoscut vinovăția, dar și Bombonica, ea achitând deja prejudiciul și fiind scoasă din proces.

Dosarul lui Liviu Dragnea este judecat de Completul 2 de cinci judecători, format din judecătoarele Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version