Condamnat pe 8 februarie 2019 la 5 ani și 6 luni de închisoare, fostul acționar al clubului Dinamo, Dragoș Săvulescu, fugit din țară, s-a predat autorităților din Napoli, Italia, potrivit Poliției Române.
Polițiștii români au fost informați prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională (C.C.P.I.), că Dragoș Săvulescu s-a prezentat împreună cu avocatul la o secție de poliție din Napoli, unde s-a predat.
“Poliția Română a transmis deja acest mesaj către Curtea de Apel București, care va traduce mandatul și va fi trimis autorităților din Italia. Un judecător din Italia va decide atunci o măsură împotriva acestuia. E posibilă și extrădarea, și eliberarea pe cauțiune”, au declarat, pentru HotNews.ro, reprezentanți ai Poliției.
Condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare, Dragoș Săvulescu a “tăiat-o” la Monte Carlo cu 50 de milioane de euro dați de Firea pe Parcul Verdi
În 8 februarie 2019, afaceristul Dragoș Săvulescu, a fost condamnat definitiv la închisoare, iar o zi mai târziu, pe 9 februarie, el a fost dat în urmărire internațională, după ce nu a fost găsit de polițiști la domiciliu.
Magistrații Curţii de Apel Bucureşti, Secţia II penală, au emis atunci mandat de executare a pedepsei închisorii pentru Săvulescu, condamnat pentru complicitate la savarşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.
Polițiștii suspectează că Săvulescu ar fi plecat în Monte Carlo, însă el mai are și o reședință în SUA.
În din dosarul DNA privind retrocedarea ilegală de terenuri de pe faleza din Constanța și Mamaia au fost condamnați la închisoare cu executare, alături de Săvulescu, nume “ilustre”:
-
Radu Mazăre – la 9 ani
-
Nicușor Constantinescu – la 5 ani
-
Cristi Borcea – la 5 ani.
Notarul Aurel Jean Andrei, soțul judecătoarei Laura Andrei, fosta șefă a Tribunalului București, a scăpat cu doar 2 ani de închisoare cu suspendare. El a încheiat actele de retrocedare a terenurilor și de subevaluare a acestora.
Instanța a decis și confiscarea plajelor din Mamaia retrocedate ilegal. Dosarul ”Retrocedărilor” a fost trimis în judecată în 28 octombrie 2008, iar procesul a durat nu mai puțin de 10 ani.
În total, din cei36 de inculpați, Instanța supremă a condamnat 32, iar 3 dintre ei au decedat în timpul judecării timp de 10 ani a dosarului.