UPDATE: Giorgiana Hosu, procurorul șef adjunct al DIICOT, a declarat duminică după-amiază, la locuința ucigașului din Caracal, cum arată locul crimei:
„Nu pot să vă descriu. Sunt copaci, sunt animale, sunt lucruri aruncate unele peste altele, sunt camioane de haine vechi, care trebuie luate la mână și analizate, sunt gropi, nu știu de ce săpate. A fost atelier auto aici. Sunt lucruri îngrămădite, obiecte care nu ar avea ce să caute acolo. Vă dau un exemplu: o bârnă de lemn suspendată pur și simplu. Sunt lucruri care trebuie analizate, cercetarea la fața locului trebuie făcută în condiții legale”, a spus Hosu.
Întrebat cât de adânci sunt gropile săpate în curte, procurorul a răspuns: „Sunt unele în care se putea intra ca să repari, de exemplu, o mașină suspendată. Deci sunt destul de adânci. E o groapă plină cu haine vechi, nu se pot face procente (câte haine de damă, câte de bărbat – n.r.). Sunt cercetate pe rând gropile, dar e un efort maxim, se prelucrează probe. Zona poate fi contaminată, ca atare trebuie să fim foarte atenți”, a continuat procurorul-șef adjunct al DIICOT.
Giorgiana Hosu a precizat că Gheorghe Dincă este adus doar pentru a răspunde la unele întrebări, nu pentru a fi audiat: „Doar să ne arate sau să ne răspundă la anumite întrebări. De exemplu: La ce foloseați spațiul respectiv, unde dormeați? Că, sincer, nu se poate face diferența”.
Anterior, Giorgiana Hosu declarase că este dificilă găsirea indiciilor, deoarece este vorba despre o locație foarte mare, „care trebuie luată la milimetru”.
„Nu cred că se putea mai mult decât atât, mergem pe toate pistele”, le-a spus Georgiana Hosu jurnaliștilor.
„Încercăm să facem treaba cât se poate de bine și utilizând toate mijloacele de investigare specifice pe care le are și Parchetul și Poliția”, a spus procurorul-șef adjunct al DIICOT, întrebată dacă s-au găsit dovezi că s-au comis crime.
Ea a făcut apel la reprezentanții mass-media să fie “oameni”: „S-au făcut pași, însă informațiile care apar în cadrul anchetei fac foarte mult rău rudelor și oamenilor care sunt foarte apropiați de cele două victime. Haideți să încercăm să transmitem toate datele, dar să fim și oamenii în același timp. (…) Lăsați-ne să găsim probele, să le valorificăm, să schimbăm încadrarea juridică și să comunicăm”.
Întrebată dacă faptul că principalul suspect nu este cooperant îngreunează sau nu ancheta, Hosu a răspuns că, din punctul său de vedere, nu: „Până la urmă, suspectului trebuie să îi demonstrezi cu probe activitatea infracțională”.
Despre faptul că ar putea fi extinse cercetările șiasupra altor dispariții de minore care pot fi similare cu cele două cazuri investigate, Georgiana Hosu a spus: „Încercăm și o asemenea pistă, deocamdată importante în acest moment sunt cele două victime”.
Ea a precizat că rezultatele ADN vor aduce primele lămuriri.
Potrivit unor surse judiciare, testele ADN arată că cercelul găsit de anchetatori la percheziția făcută în mașina suspectului Gheorghe Dincă îi aparține Alexandrei Măceșean, fata dispărută miercuri în Caracal și care a sunat de trei ori la 112, fără a fi salvată de polițiști.
Mama fetei a recunoscut încă de la început cercelul.