Magistrații de la Curtea de Apel București l-au condamnat miercuri la 4 ani de închisoare cu executare pe Horia Georgescu, fost șef al Agenției Naționale de Integritate, dar și alți 7 inculpați din dosarul ANRP au primit pedepse cu executare.

Culmea este că Horia Georgescu a fost condamnat tocmai în ziua în care a depus o plângere penală împotriva procurorilor DNA, pe care i-a acuzat că au fabricat probe și că, de fapt, prejudiciul din dosarul în care a fost condamnat nu există.

Deocamdată, Horia Georgescu scapă de pușcărie, decizia de miercuri a Curții de Apel București nefiind una definitivă.

Horia Georgescu este acuzat că, împreună cu alți membri sau angajați ai Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, au supraevaluat terenurile implicate în trei cazuri separate.

S-a considerat că statul a fost prejudiciat cu peste 84,5 milioane de euro și că inculpații implicați în poveste au pretins de la beneficiarii despăgubirilor 5% din suma primită pentru a face demersurile necesare ca aceștia să se bucure de despăgubiri cât mai avantajoase.

Fostul deputat Cătălin Nicolescu, intermediarul afacerii, a luat 9 ani și 4 luni de închisoare, iar fostul deputat UDMR Marko Attila Gabor, dat în urmărire internațională, a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

Ingrid Zaarour, preşedinte al ANRP, a luat 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, Mihnea-Remus Iuoraş, vicepreşedinte ANRP, a luat 4 ani şi 6 luni de închisoare, Ingrid Popa-Mocanu, vicepreşedinte ANRP, a luat 4 ani de închisoare cu executare, Remus Baciu, vicepreşedinte ANRP, a luat 6 ani şi 4 luni de închisoare, Cătălin Canagiu, reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice, a luat 4 ani de închisoare cu executare.

Totodată, Florin Hanu, evaluator autorizat, a primit 5 ani de închisoare, iar Cornel Drulă şi Niculai Nistor, ambii evaluatori autorizaţi, au primit câte 2 ani de închisoare cu suspendare.

Gheorghe Vişoiu, angajat al ANRP, a scăpat cu o amendă administrativă de 1.000 de lei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version