Salvat de închisoare în dosarele Revoluției și Mineriadei mătrășite de procurorii militari și judecătorii plătiți regește din bani publici, Ion Iliescu este folosit, după 32 de ani, într-un exercițiu de imagine pentru de Guvernul PNL-PSD-UDMR condus de generalul Ciucă.

Astfel, nonagenarul Iliescu (92 ani), fost lider PSD și președinte al României timp de 10 ani, este pe cale să rămână fără carnet de revoluționar.

El a primit, încă din anul 1990, titlul de „luptător pentru victoria Revoluției din 1989” – cu privilegiile aferente, de care s-a bucurat tomp de peste trei decenii.

Cum este posibil să nu mai fie „revoluționar”? Simplu: Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România, aflat în subordinea Guvernului Ciucă. a adoptat, în 31 mai, retragerea titlului.

Decizia a fost luată a doua zi după cererea depusă de Asociația 21 Decembrie 1989.

Secretariatul se va adresa instanței de contencios-administrativ pentru a i se retrage acest titlu lui Ion Iliescu și toate privilegiile conferite de acesta.

Ca dovezi, au fost ultilizate atât CV-ul public al fostului președinte, cât și mărturii.

Aceasta, deoarece au rămas nepedepsite și crimele lui Iliescu și a complicilor săi, comise în Decembrie 1989 și la Mineriada din 1990. 

În urma unor decizii CEDO, Ion Iliescu a fost trimis în judecată în dosarele Revoluției și Mineriade, însă ambele dosare au fost retrimise procurorilor, pentru refacerea rechizitoriilor.

UPDATE! Decizie definitivă! Judecătorii lui Corbu și procurorii lui Scutea au pus cruce Dosarului Revoluției
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version