Procesul “Bombonica” nu se mai amână!

UPDATE ora 15.50: Un avocat s-a declarat nemulțumit de ora târzie a procesului, iar președintele completului de judecată a spus că ”oricum vom amâna pronunțarea sentinței”. Așadar, nu va fi astăzi, dar nici nu poate fi amânată până l 1 iunie, câmnd judecătoarea Mera se pensionează.

UPDATE: Procurorul de ședință al DNA a cerut instanței să-i aplice lui Dragnea o pedeapsă spre mediu – adică spre 5 ani de închisoare -, și nu spre minim, așa cum a procedat instanța de fond, care l-a condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru de instigare la abuz în serviciu.

De asemenea, procurorul a solicitat ca liderul PSD să fie condamnat și pentru instigare la fals intelectual.

Lovitură de teatru, luni, la ultimul termen în procesul liderului PSD, Liviu Dragnea, care se judecă în faza de apel la ÎCCJ: procurorul de ședință de la DNA, Raluca Mirică, a fost schimbată, iar noul procuror, Elena Grecu, a renunțat la sesizarea CCR, cerută de aceasta, fără niciun motiv, în 15 aprilie – când ar fi trebuit să se încheie judecarea.

Totodată, instanța a respins cererea avocaților de a amâna procesul.

Astfel, procesul lui Liviu Dragnea în care a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, în primă instanță, va fi încheiat luni.

Avocații lui Dragnea au cerut încă o amânare – evident un tertip pentru a trage de timp până după 1 iunie, când una dintre judecătoarele din completul de 5 judecători se pensionează.

Dacă ÎCCJ ar fi acordat amânarea pentru o dată ulterioară celei de 1 iunie, Dragnea scapă de proces, deoarece acesta se reia de la zero în faza de apel, însă faptele se vor prescrie până la sentința definitivă, care va dura circa un an.

În 21 iunie se împlinește un an de la sentința completului de 3 judecători care l-a condamnat pe liderul PSD la închisoare cu executare. 

Avocații lui Dragnea au decis atunci sesizarea CCR, invocând faptul că clientul lor a fost condamnat de un complet care nu este specializat pe corupție. Sesizarea Curții a fost făcută de Florin Iordache, căruia Dragnea i-a delegat atribuțiile special pentru acest lucru, deoarece el nu putea, deoarece ar fi fost într-un conflict evident de interese.

Însă președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, a arătat, în punctul său de vedere prezentat în fața CCR, că toți judecătorii Instanței supreme sunt specializați pe corupție – ei fiind, de altfel, foarte puțini.

Luni, CCR a amânat pentru a 4-a oară luarea unei decizii pe sesizarea lui Iordache. Noul termen este pe 5 iunie, iar dacă ÎCCJ ar aștepta decizia, procesul lui Dragnea ar fi reluat de la zero în faza de apel.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2025 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version