UPDATE: Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a anunţat, marţi, că patronul firmei care a efectuat deratizarea în blocul de pe strada Mioriţei din municipiul reşedinţă este cercetat şi pentru trafic de produse sau substanţe toxice, după ce procurorii au stabilit că acesta a folosit un insecticid care are în compoziţie fosfură de aluminiu.
Procurorii l-au reținut pentru 24 de ore pe patronul firmei din Timişoara care a efectuat dezinsecţia în blocul de pe strada Mioriţei, în care au murit doi copii şi mama unuia dintre aceştia.
Bărbatul este acuzat de ucidere din culpă şi vătămare corporală şi va fi dus în fața judecătorilor, pentru arestare preventivă.
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Violeta Filip, a anunţat, într-un comunicat:
“În cauză există suspiciuni că intoxicaţia ar fi survenit ca urmare a unei deratizări realizate cu scurt timp înainte la imobilul respectiv. Prin procesul verbal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara (ora 15,30) s-a dispus sesizarea din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în baza articolelor din mas-media. (…) Prin ordonanţa din data de 18 noiembrie, orele 17,30, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a dispus preluarea cauzei, având în vedere gradul de complexitate al acesteia. În cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. (…)”.
Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a anunţat, luni seara, că la ora 18.00 erau internaţi opt adulţi şi nouă copii, la Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara, după ce au fost evaluaţi medical, dar şi ca măsură preventivă, în urma intoxicării cu substanțele de la deratizare.