Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, sare în ajutorul colegului PNL de la Energie, Virgil Popescu, în scandalul facturilor umflate la curent și gaze.

Concret, Predoiu îi cere procurorului general Gabriela Scutea să intervină, după două zile în care Virgil Popescu s-a dovedit depășit de situație, ieșind public doar cu promisiuni – la fel ca premierul Nicolae Ciucă – și recunoscând că furnizării „au emis milioane de facturi eronate catre clienti; au făcut și în noiembrie, și decembrie”.

Ministerul Justiției a tinformat, joi, că Predoiu i-a transmis procurorului general Gabriela Scutea o adresă prin care „a îndrumat” Ministerul Public să ia măsurile necesare, potrivit competenței legale, „pentru a descoperi, preveni și combate eficient orice tip de activitate infracțională ce ar putea fi desfășurată în contextul crizei energiei și a fenomenului asociat de majorare a facturilor la energie”.
 
Conform sursei citate, este vorba despre fapte de înșelăciune, abuz în serviciu, concurență neloială, grup infracțional organizat, care „pot afecta drepturile cetățenilor a căror apărare reprezintă o datorie constituțională a Ministerului Public”.

Virgil Popescu a anunțat miercuri, la Palatul Victoria, că Guvernul vrea să modifice săptămâna viitoare Legea 259/2021, printr-o ordonanță de urgență (OUG), astfel încât să oblige furnizorii de energie electrică și gaze să nu debranșeze consumatoriși să le aplice sancțiuni mai dure dacă încalcă legea și emit în mod eronat facturi.

Amintim că Legea 259 privind plafonarea și compensarea prețurilor la energie și gaze a fost inițiată chiar de Virgil Popescu și aprobată în urmă cu o lună.

Scutea îi datorează lui Predoiu funcția de procuror general și un viitor nou mandat

Pe de altă parte, Gabriela Scutea îi este profund îndatorată lui Predoiu, pentru că a fost propusă de acesta în funcția de procuror general, iar președintele Klaus Iohannis a numit-o pe post, în ciuda avizului negativ al CSM, și este pe cale să-i reînnoiască anul acesta mandatul de 3 ani.

Pentru numirile fără aviz, președintele Iohannis a fost criticat de oficialilor europeni, în Raportul MCV:

În privința Giorgianei Hosu, președintele Iohannis a eșuat lamentabil: soțul acesteia, judecat pentru corupție încă din momentul numirii ei la șefia DIICOT, a fost nevoită se demisioneze după nici 7 luni, când Dan Hosu a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, în primă instanță. 

Anul trecut, Giorgiana Hosu s-a pensionat la doar 48 de ani, prin decretul semnat de Iohannis pe 1 iulie.
 
Astfel, românii au de plătit încă o pensie uriașă pentru tânăra „specială”.
De la demisia ei în septembrie 2020, DIICOT nu are procuror-șef, Astfel, Parchetul Antimafia este condus de un an și jumătate de un interimar – eternul plagiator Bogdan Licu, care a condus interimar și Parchetul General și s-a dovedit bun la toate. 
author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version