Soția “amnezică” a lui Toni Greblă, secretar general al Guvernului Dăncilă, Gabriela Greblă – care nu își amintea de rochiile primite șpagă de la afaceristul Bîrcină, dar presupunea că sunt cadou, conform declarațiilor date procurorilor DNA în dosarul soțului, al cărui apel se judecă în prezent la un complet de 5 de la ÎCCJ – este noua apărătoare a șpăgarului Darius Vâlcov – consilier al premierului Viorica Dăncilă, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare într-un prim dosar de corupție și care este judecat de Tribunalul Gorj într-un alt dosar.
 
sursă foto newsro
 
Și, ca orice avocat care se respectă, Gabriela Greblă a cerut instanței strămutarea cauzei la Înalta Curte de Casație și Justiție. Este, evident, un nou tertip avocățesc pentru a tărăgăna judecarea dosarului. 
 
Procesul în care Darius Vâlcov este acuzat de instigare la dare şi luare de mită a obținut marți o nouă amânare, grație Mihaelei Greblă.
 
“Am invocat eu o excepție, de nulitate absolută, pe articolul 281, litera b, din Codul de Procedură Penală, privind necompetența materială și personală a instanței de la Gorj. S-a dat termen ca să discutăm cererea, au fost audiați trei martori. În perioada de referință, 2012-2015, la care fac referire presupusele fapte prin rechizitoriu, Vâlcov avea calitatea de primar al municipiului Slatina. Faptele pentru care este trimis în judecată sunt asimilate faptelor de corupție și pe calitatea lui, competentă să judece cauza este Înalta Curte de Casație și Justiție. Este opinia mea. Ei au reținut în mod corect că avea calitatea de primar, dar faptele pentru care a fost trimis în judecată nu ar fi în legătură cu serviciul. Și Înalta Curte ar putea să se pronunțe pe necompetența organului de urmărire penală, pentru că trebuia să fie făcută de DNA”, a declarat, corespondentului Mediafax, Mihaela Greblă, avocatul lui Darius Vâlcov.
 
Cât despre infracțiunile comise de clientul Vâlcov, Mihaela Greblă este convinsă că sunt “o prostie”!
 
“O prostie! Ar fi instigat pe un denunțător care avea și el la rândul lui calitatea de deputat, la momentul acela, l-ar fi determinat pe acest personaj să meargă la OCPI, unde să găsească o persoană care să vină și să instruiască salariații de la societatea aceasta presupus controlată de Vâlcov”, a spus noul avocat al lui Darius Vâlcov.
 
Darius Vâlcov este acuzat de procurori că ar fi mituit un funcţionar de la Oficiul de Cadastru.
 
”Ei au reținut în mod corect că avea calitatea de primar, dar faptele pentru care a fost trimis în judecată nu ar fi în legătură cu serviciul, și atunci, nefiind în legătură cu serviciul, zic ei că este competent tribunalul să judece ca primă instanță, dar tot prin actul de sesizare a instanței se reține că, în perioada respectivă, au fost încheiate între Primăria Slatina și societatea pe care ar fi controlat-o Vâlcov, care avea ca obiect de activitate lucrări de cadastru, s-au încheiat foarte multe contracte, așa rețin ei din rechizitoriu descrierea faptelor, prin înscrisuri depuse la dosar, în declarația unui martor denunțător, rezultă că între primărie și societatea Millenium, care se presupune că era controlată de Vâlcov, s-au încheiat foarte multe contracte, cea mai mare sumă care a fost obținută de societate este cu contractele încheiate cu Primăria Slatina și cu vreo 70 de primării din județ”, a mai declarat Mihaela Greblă.
 
Darius Vâlcov a lipsit de la termenul de marți al procesului.
 
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în acest dosar Darius Vâlcov este acuzat că a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii. Ulterior, fostul ministru al Finanţelor Publice ar fi decis să-l coopteze, în cadrul uneia dintre acestea, pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare(OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL – având ca activitate cadastru – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.
 
Ceilalţi trei inculpaţi în dosar sunt Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphica, Elena Calotă, administratorul societăţii, ambii judecaţi pentru dare de mită şi funcţionarul public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare Olt, Eduard Cincu, acuzat de luare de mită. Potrivit anchetatorilor, Mircea Dogaru a fost cel care, în perioada ianuarie – aprilie 2012, i-a remis lui Eduard Cincu, funcţionar public din cadrul OCPI Olt, suma de 1.000 lei lunar.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version