UPDATE ora 19.00: Carmen Dan a ieșit din sediul DNA după 3 ore și a declarat: “(..) în calitate de martor. Nu, n-am să-mi dau demisia”. Un protestatar i-a strigat, în timp ce ea urca rapid în mașină: “Demisia, demisia, slugo! Sluga lui Dragnea, demisia!”.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, este audiată la DNA în dosarul Tel Drum în care Dragnea a fraudat 21 de milioane de euro fonduri europene și 31 de milioane de lei cofinanțare de la bugetul de stat.

Carmen Dan a ajuns la sediul Direcției Naționale Anticorupție în jurul orei 16.00.

Potrivit unor surse judiciare, ea este audiată ca martor, dar, în funcție de răspunsurile sale, ea poate fi pusă sub acuzare.

În anul 2018, Carmen Dan a declarat că, în calitate de consilier județean la CJ Teleorman, a făcut parte din comisiiile care au verificat contractele încheiate cu firma Tel Drum.

Amintim că ea a fost și prefect al judeţului Teleorman. 

Propulsată de Dragnea

Carmen Dan, care este și senator PSD, a fost propulsată politic și în funcții de pușcăriașul Liviu Dragnea, urmărit penal în acest dosar pentru pentru constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu, pe vremea când era președintele Consiliului Județean Teleorman.

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut, miercuri, premierului Viorica dăncilă să o demită pe carmen Dan, însă aceasta a refuzat.

Iohannis cere demiterea lui Meleșcanu și Carmen Dan: “Imediat înseamnă imediat!”

Dragnea, urmărit penal și cu sechestru pe avere

Dosarul Tel Drum este instrumentat de procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan, care în noiembrie 2017 l-a pus sub acuzare pe Liviu Dragnea. 

Dragnea a fraudat fonduri europene! Acuzațiile DNA: Constituirea unui grup infracțional organizat, declarații false și abuz în serviciu, pe vremea când conducea CJ Teleorman

Totodată, Lăncrănjan i-a pus sechestru asigurător pe averea liderului PSD.

Cei 8 inculpați urmează să se prezinte la sediul DNA București pentru a li se aduce la cunoștință instituirea sechestrului asigurător.

Acesta a încercat să ridice sechestrul, contestând în instanță decizia, dar nu a reușit.

ÎCCJ: Dragnea rămâne cu sechestru pe avere – decizie definitivă. Vasii: Dosarul Tel Drum are 240 de volume

În ianuarie 2018, urmărirea penală a fost extinsă.

DNA a extins urmărirea penală în dosarul Tel Drum. Dragnea, principalul vizat

Dosarul Tel Drum, râvnit de șefii Secției speciale

Dosarul nu este finalizat, după aproape doi ani, însă asupra procurorului Alexandra Lăncrănjan au fost făcute presiuni imense, inclusiv din partea șefului Secției speciale de anchetare a infracțiunilor din justiție, Gheorghe Stan, și al adjunctei acestuia, Adina Florea, care a încercat de 4 ori să preia dosarul Tel Drum, invocând faptul că există magistrați implicați în dosar. 

“În această cauză este vorba de „presupuse fapte săvârșite de mai mulți magistrați, trei procurori și cinci judecători”, a susținut și Gheorghe Stan, într-o conferință comună cu Adina Stan, în 28 februarie.

Șefii Secției speciale sar în apărarea OUG 7. Opt magistrați vizați în dosarul Tel Drum

Stan, promovat de Dragnea judecător la CCR

În final, cei doi au reușit să preia cu forța o parte din dosarul Tel Drum. Drept recompensă, Stan a fost promovat la mijlocul lunii mai, de Dragnea, judecător la Curtea Constituțională, începând cu 15 iunie.

Dragnea îl instalează judecător la CCR pe obedientul Stan de la Secția specială via Inspecția Judiciară

Adina Florea candidează pentru șefia Secției SS

Pe de altă parte, Adina Florea, care a candidat pentru funcția de procuror-șef al dNA, în locul Laurei Codruța Kovesi, candidează acum pentru funcția de șef al Secției speciale, înființate de majoritatea parlamentară PSD-ALDE, cu ajutorul UDMR, pentru a controla dosarele politicienilor, pe procurorii care le instrumentează și pe magistrații care le judecă.

Atât Comisia de la Veneția, cât și Comisia Europeană, prin Raportul MCV, au cerut desființarea Secției speciale – numită de presă “SS” -, însă majoritatea parlamentară a refuzat.

 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version