UPDATE 4 ianuarie: Cei trei inculpați au atacat măsurile preventive.

Patronul pensiunii Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în timp ce ambii administratori care figurează în acte, Adrian Vitomir Ristin şi Adelina Elena Ilie, au fost plasați în arest la domiciliu, miercuri seară, de un judecător de la Judecătoria Ploiești.

Cei trei sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, în dosarul privind incendiul în care au murit 7 oameni, iar al optulea este dat dispărut, până la identificare prin probe ADN din feagmentele de oase prelevate din cenușă.

Decizia Judecătoriei Ploieşti nu este definitivă, putând fi contestată.

Primarul comunei Gura Vadului, Nicolae Marius Sora (PNL), dar și fostul edil (de la PSD) și șefa Direcției Urbanism din primărie sunt urmăriți penal, pentru fals intelectual și abuz în serviciu.

Ei sunt acuzaţi că, în condiţiile în care construcţiile din componenţa Fermei Dacilor au fost ridicate, în perioada anilor 2013-2014, fără autorizaţie de construire, în anul 2020 au emis un certificat de atestare a edificării/extinderii construcţiei „atestând fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului”.

Detalii de la anchetatori, aici:

Incendiul de la Ferma Dacilor: Patronul și cei doi administratori din acte, reținuți după 8 zile de anchetatori. Actualul și fostul primar, urmăriți penal
Fost interlop, mereu protejat de autorități

Cornel Dinicu a fost în atenția presei și a autorităților în anii 2000, mai ales după izbucnirea scandalului afacerea „Portbagajul”, relatează HotNews.

În 2010, pubicația Prahova Online scria despre Dinicu într-un articol intitulat „Fostul interlop Cornel Dinicu a facut la Mizil o piscina de 700.000 de euro”: „Cornel Dinicu a fost unul dintre cei mai temuţi interlopi ai României, iar clanurile ţigăneşti din Mizil nu suflă în faţa lui”.

Publicația locală i-a făcut și un „CV”: în 1996, Dinicu ar fi preluat şefia celui mai mare clan de bodyguarzi din cartierul studenţesc Regie, din Bucureşti. Un an mai târziu, a fost condamnat la 4 luni de inchisoare, pentru amenintare si lovire, dar este gratiat. În 2000, izbucneşte Afacerea „Portbagajul”, când Cornel Dinicu şi alţi doi bărbați sunt acuzaţi că au furat 500.000 de dolari si un kilogram de aur din maşina lui Mihai Bucurenciu, liderul interlopilor din Giulești. Bucurenciu îl răpeşte pe un complice al lui Dinicu, îl ţine sechestrat la Breaza şi îl torturează.

Cand politia a intrat pe fir, „afacerea” a dus la destituirea șefului Poliției Capitalei si a unor ofițeri de la Crimă Organizată. Poliţiştii au fost acuzaţi de complicitate, s-a descoperit o reţea de traficanţi de droguri şi s-au făcut zeci de arestări, scria EVZ la vremea respectivă.

Cornel Dinicu a mai fost menționat despre scandalul din lumea interlopă în 2021, tot în EVZ.

În 2007, SIE îl urmăreşte, potrivit Evenimentului Zilei, pe Cornel Dinicu până în Sierra Leone, ca reprezentant al Total Asset Management GmbH, o companie elvețiană care voia să preia o parte dintr-o mină de diamante.

Într-un articol intitulat „Mafia româno-rusă, după diamante în Africa”, EVZ scria la vremea aceea că „o gruparea de afaceri rusă care a pus pe butuci Nova Bank (defuncta Banca Unirea) a identificat un mijloc rapid de a expatria milioane de dolari: diamantele din Sierra Leone”

Cornel Dinicu era indicat ca fiind „pionul rușilor”, referindu-se la gruparea ce reprezenta „interesele oligarhilor ruși în România și sunt monitorizați pentru spălare de bani”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version