Falsă Panică, Fals Război pe viață și pe moarte. DUMINICĂ trebuie să ajungem cât mai mulți la urne și să votăm cu RESPONSABILITATE, nu guvernați de PANICĂ și FRICĂ, așa cum doresc iresponsabilii. Despre alegerile din turul I al prezidențialelor vom vorbi abia după ce organizația politică CCR dă o rezoluție – evident, după ce află scorul de la parlamentare!
După „abureala” cu primul tur al prezidențialelor, a apărut la orizont lupta politică pentru Parlament. Iar cum cine pune mâna pe majoritatea din Legislativ ajunge „stăpânul inedlelor” în Republica România, cei care militează pentru „independentul” Călin Georgescu și o critică vehement pe Elena Lasconi se folosesc de FRICĂ, pentru a manipula votanții.
La unison, susținătorii lui Georgescu țipă isteric că vom avea război dacă ajunge Lasconi președinte, că vom avea moarte. Tot ei afirmă, vulcanic, că vom avea liniște, pace și viață mai bună dacă este votat Georgescu. Se folosesc chiar sintagmele „viață, nu moarte” și „pace, nu război”, unde viața și pacea sunt în mapa diplomat a mesianicului Georgescu, iar moartea și războiul, în poșeta politică a femeii Lasconi.
Militanții lui Georgescu apasă violent pe pedala PANICII. O pedală a FRICII, de care oamenii țin cont foarte mult atunci când se gândesc la cei care urmează să-i conducă, să le administreze legal viitorul.
Acesta este contextul în care, duminică, vom vota componența noului Parlament. Așa cum am explicat în articolul „Falsa PUTERE a funcției de Peședinte”, bazându-mă pe articole din Constituție, pentru un președinte fără partid este doar o victorie personală, el devenind un Președinte Captiv, aflat la bunăvoința celor care dețin majoritatea în Legislativ și au decis componența Guvernului.
N.B. După ce a citit articolul nostru, Lasconi le-a cerut românilor să voteze masiv USR și partidele de dreapta, pentru a avea PUTEREA de a pune în practică ce a promis în campanie; iar PROTV a făcut un clip explicativ dar fără să citeze sursa. Că, așa-i în politică.
Așadar, pentru Parlament avem o puzderie de partide, din care șase se desprind ca fiind importante și cu șanse de a intra în Parlament:
PSD – încă Ciolacu,
PNL – Bolojan,
USR – Lasconi,
UDMR – Kelemen,
AUR – Simion,
SOS – Șoșoacă.
Atunci când analizăm alegerile pentru Parlament, trebuie să ținem cont de alegerile locale și nu de cele prezidențiale sau europarlamentare.
De ce? Pentru că alegerile parlamentare sunt orgnizate pe 43 de CIRCUMSCRIPȚII (adică 41 de județe, București și Diaspora), unde fiecare partid are candidați din fieful colegilor, iar primarii se mobilizează formidabil pentru reprezentanții lor, deoarece depind de acești aleși – și infinit mai puțin de președintele României.
N.B. Alegerile pentru președinte sunt într-o singură CIRCUMSCRIPȚIE: România.
Pentru o analiză serioasă, hai să vedem cât au obținut la alegerile locale din iunie 2024 partidele importante:
- PSD – 32,52% – 2,83 milioane voturi
- PNL – 26,13 % – 2,27 milioane voturi
- AUR – 9,53% – 0,82 milioane voturi
- USR – 9% – 0,7 milioane voturi
- UDMR – 5,42 % – 0,47 milioane voturi
- SOS – 1,5% – 0,12 milioane voturi
Au votat 9,06 milioane de români, din 18,2 milioane cu drept de vot, adică 49,62%.
Pentru a deține PUTEREA în România, este important să ai majoritatea în Parlament. La un calcul simplu, observăm că Alianța Politcă PSD-PNL-UDMR adună 64,07%, adică o majoritate aproape dublă.
Cum mai mult ca sigur aceste partide principale își vor capacita toate forțele pentru a obține scorurile de la locale, chiar mult mai mult, și cum cei care l-au votat pe „independentul” Georgescu au acum pe cine să aleagă – AUR și SOS în cote egale –, ne putem aștepta la următoarele rezultate:
- PSD – 24,6% – 2,83 milioane voturi – bazinul de partid
- PNL – 19,7% – 2,27 milioane voturi – bazinul de partid
- AUR – 15,8% – 1,82 milioane voturi (cu 1 milion de voturi de la Georgescu)
- USR – 15,6% – 1,8 milioane voturi – cele primite de Lasconi
- UDMR – 5,2% – 0,60 milioane voturi
- SOS – 9,7% – 1,12 milioane voturi (cu 1 milion de voturi de la Georgescu)
- Alte partide – 9,4%
Vom avea astfel de rezultate la o posibilă prezență la vot de 11,5 milioane de voturi, cât se estimează că vor fi după „revolta” din Primul Tur al prezidențialelor.
În aceste zile cu extrem de multă polemică, asistăm la o luptă ciudată între cei care doresc un mesia Georgescu și cei care cred că țara are nevoie de un om ancorat în realitate, de tipul Lasconi. Pe de altă parte, în tentativa lor de a pune mâna pe PUTERE, șefii partidelor importante fac calcule precum cele de mai jos:
- Fosta coaliție ar avea PSD + PNL + UDMR = 49,5% – și va fi în minoritate
- Coaliție de dreapta: USR + PNL + UDMR = 40,5 – minoritate
- Coaliția Suveranistă poate strânge: AUR + SOS = 25,5% – minoritate
- Coaliție stângisto-naționalistă: PSD + AUR + SOS = 50,1 – MAJORITATE la limită
- Coaliție de Uniune Națională: PSD + PNL + USR + UDMR = 65,1 – MAJORITATE
Cum politica se bazează pe negocieri, este posibil ca PSD să vină la masa tratativelor, în fața PNL, USR și UDMR, cu amenințarea că va bate palma cu AUR și SOS pentru a face guvern cu cele două partide extremiste, dacă NU acceptă un Guvern de Uniune Națională administrat de Alianța parlamentară PSD, PNL, USR și UDMR. Iar PSD este partidul cel mai bine plasat să dea premierul, restul ministerelor urmând a fi împărțite în funcție de procentele obținute.
Din aceste calcule simple, rezultă că DUMINICĂ trebuie să ajungem cât mai mulți la urne și să votăm cu RESPONABILITATE, și nu guvernați de PANICĂ și FRICĂ, așa cum doresc unii oameni iresponsabili.
După alegerile de DUMINICĂ, dacă se repetă turul 1 al prezidențialelor vom vedea dacă Ciucă, Orban și Geoană se vor retrage din cursă și o vor susține pe Lasconi, iar în oglindă, Simion va proceda la fel și va merge cu Georgescu. Nu bag mâna în foc pentru Simion, dar pentru Ciucă am o oarecare încredere în ce a declarat președintele interimar al PNL, Bolojan.