Antena 3 a difuzat câteva secvențe video în care mai mulți oameni intră în încăperea unde se păstrează sub pază militară (jandarmi) sacii cu buletinele de vot de la alegerile de dumincă, în Sectorul 1.
Procedura prevede că se poate intra în „camera cu saci” doar la ordinul președintelui Biroului Electoral Sector 1 – în speță procurorul Nicolae Sprîncu.
La fiecare intrare și ieșire, jandarmul consemnează într-un opis intrarea/ieșirea și predă/primește camera prin document sub semnătură.
Renumărarea unor voturi sau consultarea unor documente se poate face NUMAI în încăperea respectivă în prezența tuturor reprezentanților condidaților acreditați de BEC. Este interzisă scoaterea de documente din „camera cu saci”.
SECUNDA are câteva întrebări constituționale, plecând de la următoarele declarații extrem de precise, cu subiect și predicat:
Dan Tudorache: „Deși tot Biroul Electoral al Sectorului 1 este împânzit de camere (video – n.r.), singura cameră care funcționează este acolo unde sunt depozitați sacii. Toate celelalte camere au fost acoperite cu hârtie. Din ordinul cui? De ce? Nu vrem să fie totul transparent?”
Clotilde Armand: „Nouă, USRPLUS, ni s-a declarat că, camera de filmat NU funcționează.”
Și iată întrebările SECUNDA către președinții AEP, BEC și BES 1 dar și către ministrul de Interne, Marcel Vela, și directorul SRI, Eduard Hellvig, legate strict de această situație din Sectorul 1:
Cine a dat ordin ca sofisticatul sistem de supraveghere prin intermediul camerelor video din sediul Biroului Electroal Sector 1 să fie operațional și apoi închis?
Cine a dat ordin ca în biroul unde erau depozitați sacii cu voturi să funcționeze o cameră de spraveghere?
Jucătorul din umbră
SECUNDA are o explicație care introduce în ecuație un jucător care stă în umbră, de regulă, iar după ce obține informații le predă Comunității Naționale de Informații din cadrul CSAT – în speță președintelui României – în prezent Klaus Iohannis -, principalul beneficiar al informațiilor culese de către cele șapte servicii secrete românești care funcționaeză legal în țară și străinătate.
Dacă trei servicii secrete care fac parte direct din Comunitatea Națională de Informații a CSAT – SRI, SIE și DGPI („Doi și-un sfert”) – au legături legale cu alegerile din România, din diferite considerante de protecție, există un serviciu secret care NU are acces direct LEGAL la procedura alegerilor.
Este vorba de Direcția Generală de Informații a Armatei – DGIA – de fapt, celebra Direcție de Contrainformații.
Așadar, conform cutumelor care guvernează serviciile secrete (informații/contrainformații), rezultă că:
- indiferent de cine a dat ordin ca procesul electoral să fie supravegheat video și apoi a dat ordin să se oprească acest sistem, DGIA este singurul serviciu secret care se poate încadra la categoria OPERAȚIUNE MILITARĂ de ordonare a funcționării DOAR a camerei video din incinta unde se păstrau sacii;
- De ce DGIA? Pentru că este singurul serviciu care NU avea acces DIRECT la informații ce fac parte din Securitatea Națională.
- Or, DGIA, ca Departament de Contrainformații, are în portofoliu și stoparea imixtiunilor altor servicii sau “grupuri de interese străine” în afaceri care țin de Siguranța Națională.
- De ce Sectorul 1? Pentru că Armand este cetățean francez și, așa după cum am scris AICI (SCHEMĂ. Serviciile secrete și influența lor în politica românească), planează asupra ei suspicunea rezonabilă de apartenență la DGSE – serviciul secret de externe al Franței.
- În acest caz al candidatei Clotilde Armand, atât SIE cât și DGIA au OBLIGAȚIA de a strânge informații despre toți cetățenii cu naționalitate străină care activează politic în România. Dar cum SIE mimează de prea mult timp că apără intresele României, singurul serviciu care chiar operează pentru Siguranța Națională este DGIA – Contrainformațiile Armatei.
Regulă universală sau…
Alte întrebări care rezultă din cele două afirmații ale lui Armand și Tudorache:
- Acest ordin a fost dat numai pentru Sectorul 1, sau și pentru Timișoara?
- Acest ordin s-a referit la toate sistemele de supraveghere de la toate secțiile de votare și toate sediile Birourilor Electorale Teritoriale?
- Candidații au fost informați că sistemul de supraveghere va fi oprit pe durata procedurii de numărare și depozitare a sacilor cu buletinele de vot?
- De câte ori s-a intrat în camera-depozit de la BES 1, după încheierea votării (duminică ora 21.00)?
Mastan explică procedura
Colonelul Alin Mastan, actualul șef interimar al Jandarmeriei București, a oferit următoarele explicații, “pe procedură”:
„Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind de fiecare dată în acest sens un proces-verbal de predare-primire a incăperii respective.
Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui biroului electoral de sector (N.R. Nicolae Sprîncu), iar incinta este luată în protecție după sigilare.
Activitățile desfășurate în interiorul încăperii nu intră in competența instituției noastre, atât timp cât persoanele autorizate desfășoară activități legate de procesul electoral.”
Atenționări telegrafice
Radu Tudor de la Antena 3 va continua cu dezvăluiri pe această temă – ținând cont de faptul că Radu este foarte implicat în viața Armatei și are conexiuni bine ancorate în DGIA?! Ca jurnalist, desigur!
Procurorul de caz a sigilat tot sistemul de supraveghere în vederea verificării imaginilor de pe toate camerele de înregistrare. Așteptăm raportul să vedem cine are dreptate!
De ce în Sectorul 5 s-a putut permite renumărarea voturilor, iar în sectorul 1 NU? La 5 aprobarea renumerării să fie oare generată de faptul că Piedone este condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare – în primă instanță?!
Chiar a dat COVID-19 peste președintele BES 1, Nicolae Sprîncu sau…
Puntem vorbi de legături via ELSA între Dan Barna și Nicolae Sprîncu – unde Barna a fost vicepreședinte: ELSA (”The European Law Students’ Association” / “Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept”) a fost fondată în data de 4 mai 1981, la Viena, de către un grup de studenţi din Polonia, Austria, Ungaria şi Germania de Vest (Republica Federală Germană). Ideea de bază a fost promovarea legăturilor internaţionale şi a înţelegerii reciproce între studenţii la drept de ambele părţi ale cortinei de fier. (!!!)
Citiți și…