În această analiză NU îi vom lua apărarea ministrului Ionuț Mișa, pentru simplu motiv că NU merită. A dat prea multe “gherle” pe seama noastră într-un timp foarte scurt!
Dar SECUNDA a încercat de fiecare dată să arate principalul vinovat. Cum este și cazul celebrei, de acum, Declarații 600.
Elena-Oana Iacob – Omul sistemului

Marți, 23 ianuarie, la întâlnirea de la Parlament pe tema Declarației 600, ministrul de Finanțe Ionuț Mișa a fost însoțit de secretarul de stat Elena-Oana Iacob.

Grație transmisiei în direct la tv, am observat o situație extrem de ciudată: secretarul de stat Iacob îi sufla ministrului Mișa ce să spună și pe ce cuvinte să pună punctul pe “i”!!!

Cum, de la școala primară se știe că uneori, atunci când erai năuc la tablă, un coleg îți sufla intenționat greșit, ca tu să iei nota 3 iar el să se prăpădească de râs – scuzându-se apoi “dacă ești prost și crezi tot ce spun eu!” -, m-am întrebat cine este „suflătoarea” și ce hram poartă.

De unde atâta tupeu pe un subaltern?
Ce o califică pe doamna Elena-Oana Iacob să-l umilească în public pe șeful său direct, ministrul Ionuț Mișa?
De unde provine doamna Iacob și ce legături are cu sistemul?
Mișa și Iacob – Ministrul și “sufleorul” de stat sau “Frumoasa și Bestia”
Citiți mai jos ce am aflat.
E de pus în ramă, mai ales că vorbim despre o familie, Elena-Oana și Adrian Iacob – ambii angajați la STAT și care au obținut și alte venituri decât cele salariale, conform Declarațiilor de Avere!
Adică, soții Iacob se supun Declarației 600!
Dar, OARE, din 2012 de când este în vigoare Declarația 600 – așa cum ne-a anunțat ministrul Mișa în transmisia directă de la Parlament -, soții Iacob au depus-o la Fisc?
Dr. Elena Oana Iacob – Gentila de la MF!
În 24 iulie 2017, prim-ministrul Mihai Tudose a numit-o pe Elena-Oana Iacob în funcţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice.

Înainte de a fi pusă pe fotoliul de secretar de stat, doamna Iacob ocupase diferite funcții în MFP, inclusiv pe cea de director general al Direcţiei Generale legislaţie Cod fiscal și reglementări vamale.

Cum este angajată în MFP din fragedă pruncie, din 1998, imediat ce a terminat ASE – Facultatea de Comerţ, putem spune că doamna Elena-Oana Iacob, fostă Aldescu, este omul din SISTEM!

Mai mult: și soțul său, Adrian Iacob, este un “bătrân” bugetar și un om din sistem. Al altui sistem – cel al Poliției – din același an 1998.

Până “mai ieri”, domnul Adrian Iacob a fost Decanul Academiei de Poliție A.I. Cuza. Spunem până “mai ieri”, pentru că de ieri, 22 ianuarie 2018, printr-un ordin al ministrului de Interne – indestructibila Carmen Dan -, domnul Iacob a fost numit RECTOR al Academiei de Poliției, în locul lui Daniel Costel Torje.

Ușor, ușor, lucrurile se limpezesc și începem să înțelegem de unde vine tupeul – dar și alte defecte – doamnei Elena-Oana Iacob, secretar de stat în MFP!

Pardon, Doamna Doctor Elena-Oana Iacob – doctorat luat la “celebra facultate europeană de doctorate” Universitatea Valahia din Târgoviște, în 2012, cu tema “Convergenţe şi divergenţe între contabilitate şi fiscalitate în contextul postaderării României la Uniunea Europeană”.

Tare! Dar și mai tare este că și soțul doamnei este, din 2007, doctor în științe, cu lucrarea  „Criminalitatea organizată şi cooperarea poliţienească între state”.

Doctorate peste doctorate, dar să știm și noi, “sunt pe bune?!?” – o spunem fără răutate, până vine Emilia Șercan și ne lămurește!
Dr. Elena-Oana Iacob – în centrul fotografiei, la GALA PRIA AGRICULTURE, un eveniment cu fermieri, di 17 octombrie 2017
Obsesia taxelor mari pe spinarea românilor care NU sunt bugetari

Obsedată de TVA și alte taxe de pus în cârca românilor care NU sunt angajați la stat (inclusiv pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 6 ani pentru angajatorii care, de la 1 ianuarie a.c., nu vor plăti CAS mutat în sarcina angajaților), doamna doctor Elena-Oana Iacob este părintele noii variante a Declarației 600.

NU sunteți convinși că doctorul de la galactica Universitate Valahia Elena-Oana Iacob este obsedat de menținerea unor taxe și impozite aberante doar pentru ca domnia-sa și soțul său – ambii angajați la stat de când se știu ei pe pământ românesc – au un motiv personal?

Păi, să fii plătit de stat cu peste 32.000 de euro pe an NU e un motiv personal să lupți pentru taxe și impozite mari puse pe spinarea populației?

Că, altfel, de unde fonduri pentru salarii de zeci de mii de euro în sistemul bugetar?!? De la proștii care muncesc în privat și care NU se duc la schi în aceste zile de sărbătoare – 24 ianuarie – precum o fac bugetarii la Poiana Brașov!

Dr. Elena-Oana Iacob, la Forumul Aspen Healthcare – Healthcare ca o investiție, de la costuri la eficiență socială  – București, 24 octombrie 2017
O stenogramă elocventă

Din STENOGRAMA şedinţei Senatului din 18 septembrie 2017, unde a fost invitată și doamna doctor Elena-Oana Iacob, secretar de stat în MFP, rezultă că șefa Codului Fiscal a fost categorică împotriva relaxării fiscale atât de clamată de alianța PSD + ALDE cu UDMR în coadă. Iată câteva mostre:

Pag 17 din STENOGRAMĂ. Punctul 3, Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. (L103/08.05.2017)

Senator Florin-Vasile Cîțu: “Este un proiect legislativ care reduce impozitul pe venit de la 16% la 10% pentru toți cetățenii români, nu doar pentru o anumită parte dintre cetățeni. Reducere impozitul pe profit de la 16% la 10% – foarte important, având în vedere că vecinii noștri unguri au redus impozitul pe profit la 9% – și transferă contribuția pentru șomaj de la angajator la angajat, pentru că angajatul este cel care beneficiază de acest șomaj”.

Dr. Elena-Oana Iacob: “Ministerul Finanțelor nu susține propunerea legislativă în forma prezentată, care se referă, într-adevăr, la reducerea contribuțiilor sociale obligatorii cu 7,25 puncte procentuale, la reducerea impozitului pe profit de la 16 la 10% și la reducerea cotei impozitului pe venit”.

Dr. Elena Oana Iacob – “dulce-acrișor” în MFP

Pag 19 din STENOGRAMĂ. La punctul 4 pe ordinea de zi, Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. (L109/08.05.2017).

Dr. Elena-Oana Iacob: „Măsurile propuse prin acest proiect de lege se referă la încadrarea veniturilor salariale realizate în contul orelor suplimentare, în limita a 32 de ore lunar, în categoria veniturilor neimpozabile, din perspectiva impozitului pe venit. Și are în vedere, de asemenea, neimpozitarea acestor venituri prin prisma contribuțiilor sociale obligatorii.

Ministerul Finanțelor nu susține această propunere, având în vedere, pe de o parte, faptul că aceste venituri sunt considerate a fi venituri de natură salarială, care trebuie impozitate corespunzător, potrivit prevederilor Codului fiscal…”

Dr. Elena Oana Iacob – aici pe post de monitoring
O declarație impertinentă

După cum se știe, când Guvernul Tudose a adoptat modificarea Codului Fiscal – cu propuneri emanate din mințiile miniștrilor Mișa și Iacob -, au fost scăpate din vedere firmele aflate în insolvență.

Adică angajatorii nu pot mări nici dacă vor salariile angajaților, în contextul transferului contribuțiilor, pentru că legea nu le permite.

Întrebată de jurnaliști cum va rezolva problema care vizează circa 120.000 de români care trebuie să depună Declarația 600, doamna doctor Elena-Oana Iacob a dat un răspun demn de impertinența unui eleve de liceu comunal:

“Dacă presa consideră că este nevoie să analizăm suplimentar, vom analiza!” – Dr. Elena-Oana Iacob
Adrian Iacob – noul Rector al Academiei de Poliția AI Cuza.
Declarația 600 – familia Iacob
Ca să fim bine înțeleși! Toate datele din “Tabelul Declarația 600 – familia Iacob” de mai jos au fost colectate din documentele oficiale semnate de mânuțele doctorilor Elena-Oana și Adrian Iacob.
Apropo! Oare introducerea pedepselor cu pușcăria i-au fost insuflate de domnul Dr. Iacob soției sale, doamna Dr. Iacob?!
Tabelul cu salariile și alte venituri obținute de familia Iacob de la STAT sau… stat – cine să le mai știe rostul?! Poate Declarația 600!
Așadar, doamna doctor Elena-Oana Iacob de la MFP – șefă de secție, director general și din 2017 secretar de stat -, pe lângă salariul de bugetar a fost plătită și pentru activități didactice. Aceeași pronie a căzut și pe capul domnului doctor Adrian Iacob.

Evident, pentru salariile anuale din ultimii ani – cuprinse între 64.715 și 86.252 lei -, doamnei doctor Elena-Oana Iacob i-au fost oprite la sursă toate dările către CASS și CAS.

Aceeași convigere o avem și pentru domnul doctor Adrian Iacob, atunci când vorbim despre salariul său anual, cuprins între 57.030 și 76.615 lei – tot din bani publici.

Dar, doctorii Elena-Oana și Adrian Iacob au mai colectat bani și din alte surse, pe lângă cei peste 32.000 de euro primiți ca salariu, așa cum rezultă din Declarațiile de Avere!

Pentru a vedea cât de corectă este doamna doctor Elena-Oana Iacob, solicităm ca domnia-sa să facă publice Declarațiile 600 depuse la ANAF, începând cu 2012. Atât pentru ea, cât și pentru soț. SURPRIZE!

În atenția familiei de doctori Elena-Oana și Adrian Iacob. Iată ce venituri extra-salariale sunt vizate în Declarația 600:
  • –  venituri din activităţi independente, unde regăsim în principal veniturile din practicarea unei profesii libere sau a unei meserii, venituri din activităţi de comerţ sau prestări de servicii, venituri din drepturi de proprietate intelectuală/drepturi de autor (art. 68 – 70 din Codul fiscal);
  • – venitul din investiţii, unde regăsim în principal venituri din dividende, venituri din dobânzi, venituri din tranzacţii cu părţi sociale şi acţiuni, venituri din lichidarea unei persoane juridice (art. 94 – 97 din Codul fiscal);
  • – venituri din cedarea folosinţei bunurilor – chirii, arendă (art. 84 – 87 din Codul fiscal);
  • – venituri din activităţi agricole, silvicultură, piscicultură, fie că sunt supune tranşelor de venit, fie că se aplică sistemul real (art. 104 -116 din Codul fiscal);
  • – venituri din alte surse, cum ar fi venituri din contracte civile, decontarea unor cheltuieli personale ale participanţilor la societate, etc. (art. 114 – 116 din Codul fiscal);
  • – venitul brut din asocierile persoanei fizice cu persoane juridice pentru realizarea unei activităţi economice (Titlul II, Titlul III, respectiv art. 125 alin. (7) – (8) Codul fiscal).

P.S. Dr Elena-Oana Iacob, ministrul Mișa precum și alți experți fiscali din MFP NU vor să facă distincția dintre un salariat și un investitor. Pentru ei, orice venit este salariu. Oribilă și înapoiată gândire comunistă! 

author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version