Votul nostru cel important – o dată la patru ani, sau cinci ani pentru președinte – și obsesia pentru „manipularea” alegerilor astfel încât să iasă „cine trebuie” în funcție de dorința celor aflați la putere ori ale străinilor care au interese în România, altele decât ale plătitorului de taxe și impozite, adică POPORUL. Hai să vorbim despre ele!
Avem în acest an toate alegerile posibile – locale, europarlamentare, parlamentare și prezidențiale. Astăzi, încercăm să răspundem cât de important este votul nostru și dacă el poate fi măsluit de către cei aflați „la butoane” și protejează anumite interese de grup organizat – intern și/sau extern.
Ei bine, votul poate fi manipulat scriptic, conform statisticilor, începând cu 2004, prin falsificarea unor borderouri sau prin algoritm de calcul, cu 2% până la 5%. Pare puțin? NU, pentru că un FURT de:
- 2-3% la locale poate oferi câștig unui primar/consilier care, „în real”, a pierdut alegerile – avem sute de exemple în comunele mari, dar și orașele importante, ca București;
- 3-4% la parlamentare poate aduce un partid să treacă pragul electoral, deși „în real” a fost descalificat – cazul UDMR, care a adunat voturi „statistic” din județe precum Mehedinți, unde numeri pe degete cetățenii maghiari; acum, se pregătește în laboratoarele PSD și PNL propulsarea pe același model a partidul turnătorului la Securitate Dan Voiculescu, PUSL, care a crescut de la 1% la 5% de când Piedone a fost scos din pușcărie cu ajutorul Justiției și repus primar al Sectorului 5, apoi „umflat” în sondaje – vezi pe cel de ieri al ARA, prezentat la Antena 3, unde PUSL întrunește pragul de 5% la europarlamentare pentru ca, evident, la alegerile din decembrie să nu mai fie o surpriză intrarea lui pe față în Parlament și să facă majoritate cu PSD-PNL (41% în același sondaj), plus UDMR (5%);
- 5% la prezidențiale decide cine va ocupa fotoliul de la Cotroceni – cazul Băsescu vs Geoană este exemplu care definește un FURT la vedere: seara ești președinte, iar dimineața – un păcălici!
Iar atunci, când contează votul nostru? Când prezența la vot este masivă pentru un anume candidat. Cazul Iohannis vs Ponta este ușor de demonstrat:
- Față de Primul Tur, organizatorii fideli pesedeului au plusat în Turul Doi cu circa 33.000 de voturi per județ/circumscripție – pe care le-au considerat aducătoare de victorie. Adică au putut să „adauge” aproximativ 1,4 milioane de voturi, din care – conform statisticilor BEC – au putut FURA circa 70.000 de voturi pentru a adăuga acolo unde nu s-au strâns cele 33.000 de voturi planificate, 22 de județe – adică un maxim de 5%.
- Datorită faptului că Iohannis a adunat un număr uriaș de voturi față de Primul TUR – a „sărit” de la 2,88 milioane la 6,28 milioane de voturi -, FURTUL organizat pentru Ponta a dat faliment, deși calculul matematic îl dădea câștigător pe premierul PSD de la acea vreme cu 5,26 milioane de voturi, față de cât strânsese inițial, 3,83 de milioane de sufragii.
După cum se observă, calculul matematic a fost infirmat de prezența masivă la vot pentru un candidat! Cu alte cuvinte, acest maxim de 5% NU este relevant, atunci când oamenii se mobilizează și merg la urne pentru o anumită „țintă”.
În episodul următor vom vorbi despre candidații la prezidențiale: Simion – AUR, Ciolacu – PSD și Ciucă – PNL.
P.S. Despre procurorul ridicat în slăvi de Antena 3, Mihaiela Moraru Iorga, vom face vorbire într-o „picătură” specială.