Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii în Guvernul Orban, a demisionat miercuri din Grupul parlamentar a PNL. Este al 17-lea liberal care face acest gest, în ultima săptămână și jumătate.

„Mi se pare de neacceptat că ne ducem să stăm jos să discutăm cu PSD pe care l-am hulit atâţia ani, în frunte cu cel care acum este preşedintele PNL, Florin Cîţu, şi care şi-a făcut o întreagă campanie împotriva PSD şi acum se face că nu-şi mai aduce aminte ceea ce a spus public şi ceea ce ne-a spus nouă, colegilor noştri din PNL”, și-a argumentat Violeta Alexandru gestul.

Ea a catalogat situaţia din PNL drept un „haos” și l-a acuzat pe Florin Cîţu de acest lucru.

„Soluţia pentru a guverna corect România este la îndemâna noastră şi aceea este refacerea coaliţiei cu USR PLUS şi UDMR”, a arătat Violeta Alexandru.

Însă, la vot în plen, cei 16 senatori şi deputaţi care au demisionat din Grupul parlamentar al PNL şi au devenit neafiliaţi se vor poziţiona pe fiecare proiect venit de la Guvern.

Tot miercuri, a părăsit grupul PNL Adrian Miuțescu, „liberal de 31 de ani”.

Ce face acum aşa zisa echipă câştigătoare era de neimaginat în urmă cu doar câteva luni, iar negocierile pentru stabilirea unui nou guvern au arătat că, în momentul de faţă, PNL nu are nicio strategie. Nu pot să fiu părtaş la aşa ceva, mai ales că activitatea mea în Parlament este legată de cetăţenii care m-au votat, nu de o conducere a PNL efemeră şi lipsită de orice contact cu realitatea. De aceea, de azi mă retrag din grupul parlamentar PNL şi voi activa ca deputat neafiliat”, a scris Miuţescu pe Facebook.

Ceilalți 16 liberali care au părăsit Grupul PNL sunt Adrian Miuțescu, Nicolae Giugea, Antonel Tanase, Gabriel Plaiasu, Ion Iordache, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu-Martin Chira, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Luminiţa Barcari și Ludovic Orban.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version