Acuzat că şi-a plagiat teza de doctorat, cel care a fost 3 ani şeful Poliţiei române iar acum este ministru de Interne, Petre Tobă, a adoptat aceeaşi tactică precum Victor Ponta: a cerut Consiliului Naţional de Etică al Ministerului Educaţiei să îi analizeze lucrarea de doctorat.

petre toba

Potrivit jurnalistului Emilia Şercan de la Press One, într-un articol intitulat “Tobă de carte”, peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat sunt copy paste din lucrări de specialitate sau din referate postate pe internet.

Chestorul principal Petre Tobă nu a utilizat ghilimele şi nu a respectat normele naţionale şi internaţionale de citare în opere ştiinţifice.

În acest fel a obţinut noul ministru de Interne titlul de doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii.

Se cere un verdict rapid

Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare (ANCSI) a cerut deja Consiliului Naţional de Etică să se întrunească în cel mai scurt timp posibil, pentru a începe analiza lucrării. Anunţul a fost făcut de Ministerul Educaţiei.

Fără a avea vreo putere, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat că dacă “va fi un verdict de plagiat, nu poate fi decât o singură soluţie” – adică excluderea din Executiv.

“Obiectivul de integritate este fundamental şi un obiectiv la care premierul şi Guvernul ţin foarte mult. Dacă va fi un verdict de plagiat, nu poate fi decât o singură soluţie. Vom vedea verdictul şi vom avea şi soluţia”, a spus Suciu. El a precizat că în Guvern nu s-a discutat acest subiect.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version