„Au trecut peste 36 de ore de când se pune capacul peste cele 504 voturi dispărute din urne. Exemplific cu un caz simplu: la secția 195 în Pompeiu, 922 dintre voi au venit să voteze. La sfârșitul procesului electoral s-au mai găsit DOAR 779 voturi. Unde au dispărut voturile voastre? PSD încearcă disperat să mușamalizeze rezultatul real”, a transmis joi primarul Sectorul 2 al Capitalei, Radu Mihaiu.

Edilul vrea renumărarea voturilor în peste 30 de secţii, unde există „suspiciuni documentate de fraudă” în cazul a peste 2.000 de voturi.

„Cer Biroului Electoral de Sector, Biroului Electoral Municipal, Biroului Electoral Central şi decidenţilor politici să respecte votul cetăţenilor Sectorului 2. Avem suspiciuni documentate de fraudă pentru peste 2.000 de voturi. 2.000 de voturi care fac diferenţa. Din punctul meu de vedere, aceste alegeri trebuie să fie validate după ce toate aceste suspiciuni sunt verificate. Avem o secţie (numărul 352, n.r.) în care s-au inversat rezultatele. Avem 504 voturi dispărute. Avem 1.345 de buletine dispărute din secţii. Asta din datele oficiale de pe site-ul AEP. Cer PNL să se disocieze de această tentativă de fraudare a alegerilor. Cer să voteze în Biroul Electoral de Sector şi al Municipiului pentru renumărările cerute”, a spus Radu Mihaiu.

El a amintit despre cazul secţiei de votare nr. 352, unde a obţinut 333 de voturi dar au fost inversate, în procesul-verbal, cu cele ale unei contracandidate. Cei din secţia de vot au recunoscut greşeala şi au cerut corectarea ei, spune primarul, care acuză: „Cu fiecare secţie găsim seturi noi de nereguli. La Secţia 203, pe lângă că s-au găsit încă 7 voturi valabile pentru mine amestecate printre alte teancuri, am descoperit şi altceva mai grav. Erau şi mai puţine pentru contracandidatul PSD-ist, cu 25 mai puţine decât se numărase iniţial. Nu e de mirare că nu ieşeau cheile de control” .

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version