Încercările celor de la Partidul Naţional Liberal de a-şi asigura votul USB-ului în speranţa că vor bloca victoria Gabrielei Firea (PSD) la alegerile pentru Primăria Capitalei au fost zadarnice.

gorghiu 2 - Copy

Asta pentru că liderii PNL s-au lovit de refuzul lui Nicuşor Dan, preşedintele USB, în ceea ce priveşte o eventuală colaborare a celor două formaţiuni politice.

Sub pretextul unirii dreptei împotriva PSD-ului, cei de la PNL au vrut realizarea unui sondaj care să arate cine este mai bine plasat în acest moment, Cătălin Predoiu sau Nicuşor Dan. Iar candidatul mai bine plasat să beneficieze de sprijinul ambelor formaţiuni politice.

Neavând încredere în casa de sondaje a celor de la PNL, Nicuşor Dan a anunţat că nu este dispus să renunţe la candidatură, indiferent de ce se întâmplă, moment în care practic discuţiile s-au încheiat.

Marţi, însă, Alina Gorghiu, copreşedintele Partidului Naţional Liberal, a ieşit la rampă şi i-a reproşat lui Nicuşor Dan faptul că nu vrea să colaboreze. Ba chiar a anunţat că îi pune acestuia în cârcă un eventual succes al Gabrielei Firea.

“M-am dus ieri la sediul USB pentru a încerca, încă o dată, să-l conving pe candidatul lor de necesitatea ca, în urma unui sondaj – de orice tip, realizat de oricine – candidatul mai slab clasat să se retragă din cursa pentru Bucureşti. Am fost însoţită de un coleg şi de un sociolog, care ar fi urmat să fie reprezentantul nostru la efectuarea sondajului, dacă se agrea soluţia politică. Ne-am întâlnit cu Nicuşor Dan, cu un sociolog care ar fi reprezentat USB în realizarea sondajului şi un membru din staff-ul electoral al candidatului. Am purtat toate aceste discuţii pentru că am sperat, până în ultima clipă, că raţiunea şi interesul bucureştenilor vor învinge. Părerea lor a fost că electoratul pe care îl reprezintă nu ar înţelege o eventuală retragere a lui Nicuşor Dan, chiar şi clasat în urma lui Cătălin Predoiu. Din păcate, nu am reuşit să îi convingem de contrariu. Din acest moment, USB şi candidatul lor poartă întreaga responsabilitate pentru divizarea voturilor anti-PSD. Nu înţeleg de ce îşi doresc atât de mult locul trei dar, de astăzi înainte, ne vom lupta doar noi pentru un Bucureşti care să nu devină o anexă a comunelor limitrofe din judeţul Ilfov”, a fost mesajul transmis de Alina Gorghiu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version