Înainte de a intra la negocieri cu preşedintele Klaus Iohannis, liderii Partidului Naţional Liberal au anunţat, joi, că ei îşi doresc, în continuare, organizarea de alegeri anticipate.

gorghiu

“Mandatul cu care PNL merge la consultări astăzi este acela de a solicita organizarea de alegeri anticipate. Sper ca PSD să reevalueze această poziţionare. Mesajul de alegeri anticipate se suprapune cu nevoia de a avea un Parlament mai curat, o clasa politcă reformată, o structură parlamentară mult mai suplă care să facă mai eficientă activitatea legislativă”, a fost mesajul transmis de Alina Gorghiu.

Copreşedintele Partidului Naţional Liberal susţine că “dacă PSD refuză varianta alegerilor anticipate înseamnă că refuză schimbarea pe care societatea românească o cere”.

Concluzia Alinei Gorghiu a fost cât se poate de clară: “Cerem dizolvarea Parlamentului şi organizarea de alegeri anticipate în cel mai scurt timp posibil. Credem că actuala coaliţie nu mai are nico legitimitate să conducă România nici cu Victor Ponta în frunte, nici cu altcineva în frunte”.

Klaus Iohannis, preşedintele României, urmează să poarte discuţii cu reprezentanţii partidelor politice şi cu cei ai societăţii civile înainte de a decide dacă va stabili un nou Guvern sau se va trece la alegeri anticipate. Printre variantele vehiculate ca premier au fost Dacian Cioloş, George Maior sau Cătălin Predoiu. Până atunci, interimar este Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version