Acuzat de procurorii DNA de luare de mită, senatorul PSD Dan Şova trece prin momente extrem de dificile.

gorghiu

DNA a trimit deja la Senat documentele prin care solicită încuviinţarea reţinerii şi arestării senatorului, iar cei mai mulţi dintre politicienii importanţi ai momentului nu mai au curaj să se opună solicitărilor venite din partea DNA.

Alina Gorghiu, copreşedintele Partidului Naţional Liberal, a anunţat deja că senatorii PNL vor vota în favoarea reţinerii şi a arestării lui Dan Şova.

“Poziţia PNL rămâne neschimbată, nu am să fac deloc vorbire despre nume, nu mă interesează că îl cheamă Şova, Ponta sau că are alt nume respectivul parlamentar, însă nu am cum să vă ascund îngrijorarea care este una legitimă pentru că opoziţia PSD la tot ce înseamnă solicitare din partea justiţiei a fost una tenace în ultimii ani, una cât se poate de încăpăţânată. Poziţia PNL o ştiţi, e asumată printr-o decizie politică a Biroului Politic Naţional de multă vreme, senatorii vor respecta această decizie. Mult mai civilizat ar fi, în acest context, un semn că ar înţelege în sfârşit după atâţia ani de sabotaj la adresa justiţiei, dacă PSD i-ar cere domnului Şova să facă un pas în afara Senatului”, a declarat Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL subliniază faptul că “dacă tot ne asumăm o reformă internă, o recredibilizare a clasei politice şi a instituţiilor democratice din România, cred că ar trebui să înceapă PSD să înţeleagă că diferenţa asta între discursul public şi ce se întâmplă la vot trebuie să nu mai existe. Toată lumea crede în prezumţia de nevinovăţie, dar această prezumţie există şi dacă laşi un judecător să se pronunţe pe o anumită cerere. PSD ne pune pe toţi într-o situaţie ingrată dacă votul va fi altfel decât cel în direcţia în care un complet are permisiunea să se pronunţe pe o solicitare sau alta”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version