Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, vineri, să-l ţină pe Andrei Chiliman sub control judiciar pentru încă 60 de zile.

sursa foto b1.ro
sursa foto b1.ro

Decizia este una definitivă, deşi Chiliman a încercat două scenarii diferite pentru a contesta măsura respectivă. Pe de o parte, s-a mers pe ideea că primarul suspendat al Sectorului 1 are 68 de ani şi nu îşi mai permite să fugă din ţară.

Pe de altă parte, reprezentanţii lui Chiliman au vorbit despre posibilitate ca judecătorii să fi decis plasarea acestuia sub control judiciar în baza unor dispoziţii neconstituţionale.

Ambele scenarii au fost respinse, astfel că Andrei Chiliman rămâne sub control judiciar şi are o mulţime de obligaţii şi interdicţii.

Printre altele, edilul nu poate ataca la Curtea Constituţională decizia ca el să nu poată exercita funcţia de primar în perioada în care se află sub control judiciar. Deşi Chiliman şi-ar fi dorit să revină în fruntea Primăriei Sector 1.

Conform procurorilor, Chiliman ar fi atribuit, în perioada 2006-2015, o mulţime de contracte cu dedicaţie în schimbul cărora obţinea comisioane importante. Oamenii legii susţin că edilul şi ceilalţi membri ai grupului infracţional organizat au obţinut bunuri sau foloase necuvenite în valoare totală de peste 670 de milioane de euro din contractele atribuite cu dedicaţie în perioada amintită.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version