Una dintre cele mai dubioase apariţii din echipa premierului Sorin Grindeanu este cea a lui Carmen Dan.

carmen dan 8

Fostă secretară la Şcoala Generală nr. 3 din Videle, Carmen Dan a crescut sub tutela lui Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, iar acum a ajuns să fie propusă ca ministru al Internelor.

Miercuri, Carmen Dan a fost audiată de Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Audierea a avut loc în spatele uşilor închise, membrii Comisiei nefiind de acord ca ziariştii să asiste la discuţii pe motiv că ar urma să fie dezbătute subiecte de siguranţă naţională.

În cele din urmă Carmen Dan a obţinut aviz favorabil, dar relativ la limită, cu 17 voturi “pentru” şi 11 voturi “împotrivă”.

Evident, audierea nu a fost lipsită de incidente, Cezar Preda susţinând că “doamna e pusă acolo. Avea întrebările stabilite dinainte de către cei de la PSD. E clar că vorbim despre un ministru care îşi asumă un program de guvernare făcut de altcineva, vag şi ineficient. Am întrebat-o ce direcţie va lua DIPI? Nu mi s-a răspuns. Probabil că nici nu ştie despre ce este vorba”.

În schimb, Carmen Dan a precizat că “vom avea mari probleme din cauza ieşirii masive din sistem, respectiv a actului normativ care a creat posibilităţi avantajoase pentru pensionare”.

Întrebată dacă îşi va da demisia în cazul în care numele ei va apărea într-un dosar penal, Carmen Dan a susţinut că “nu am de ce să fiu acuzată într-un dosar penal. Rolul meu la nivelul ministerului va fi să muncesc”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version