După ce Partidul Social Democrat l-a aruncat în lupta pentru desemnarea noului premier pe Mihai Tudose, Traian Băsescu a ieșit la contraatac.

Fostul șef al statului este convins că PSD și ALDE nu mai au majoritate în Parlament și nu vor putea impune noul premier, așa că merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o altă propunere de premier.

Deși s-a lăudat în mai multe rânduri că a acumulat suficientă experiență încât să fie desemnat premier, stiripesurse.ro anunță că Traian Băsescu nu este dispus să mizeze pe sine însuși.

Băsescu este mai interesat de politica de peste Prut, dar îi va propune președintelui Klaus Iohannis să-l desemneze premier pe europarlamentarul Siegfried Mureșn.

În vârstă de 36 de ani, Siegfried Mureșan este europarlamentar din 2014, vicepreședintele Comitetului de Bugete și purtător de cuvânt al Partidului Popular European.

PMP a abordat aceeași tactică și în iarnă, înainte ca Sorin Grindeanu să devină premier. Și atunci, Băsescu a propus un alt membru al PMP drept premier, mizând pe Eugen Tomac, președintele executiv al partidului.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version