Klaus Iohannis, preşedintele României, a refuzat să o instaleze marţi, în funcţia de premier, pe Sevil Shhaideh, propunerea făcută de Partidul Social Democrat şi de ALDE.

basescu mare

Multă lume l-a acuzat pe Iohannis că nu a oferit motivele pentru care refuză să o instaleze ca premier pe Sevil Shhaideh, însă Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, îi ia partea actualului şef al statului.

“Eu am mai spus când am aflat nominalizarea, la câteva ore, am pus o postare în care îi sugeram doamnei Shhaideh să nu accepte nominalizarea. Iar pe urmă am avut câteva ieşiri publice succesive în care fără prea multe explicaţii am spus că nici eu nu aş fi nominalizat-o. Fără să spun mare lucru, am făcut oarecare referire la soţ şi nu la domnia sa. Şi dacă aş fi fost preşedintele în funcţie nu aş fi spus mai mult. Sunt lucruri pe care un preşedinte poate să le spună şi lucruri pe care nu poate să le spună. Asta v-o spune un fost preşedinte care a avut o legătură de colaborare cu Bashar Al Assad, în 2008 şi 2010, deci înainte de începerea războiului, l-am invitat în România. Deci nu e nicio descoperire, dar nu aş fi făcut nominalizarea şi mai mult decât am spus public nu voi spune. Se vorbeşte de legitimitatea doamnei Shhaideh. Greşit. Tot PSD-ul are 3 milioane şi ceva de voturi, iar preşedintele 6 milioane şi ceva, dacă discutăm de legitimitate. Iar numărul de voturi este cel care îţi dă legitimitate pe toate durată mandatului, nu cum interpretează PSD, că altfel s-ar schimba preşedinţii în fiecare an în funcţie de sondaje în toate ţările democratice”, a fost mesajul transmis de Traian Băsescu într-o intervenţie avută la B1 TV.

Au mai fost guri rele care l-au acuzat pe Iohannis că a respins propunerea PSD-ALDE la insistenţele şefilor serviciilor secrete, însă Băsescu spune că “asta e o mare prostie. Nu ai nevoie de informaţii de la serviciile secrete pentru a refuza o asemenea propunere. E suficient să te uiţi pe pagina de Facebook a soţului doamnei Shhaideh”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version