Fostul președinte Băsescu se face că NU înțelege situația din “câmpul tactic”: Dacă Documentul OUG 13 este aprobat de Parlament atunci acesta devine lege chiar dacă OUG 13 a fost abrogată prin OUG 14. Explicația lui Traian Băsescu frizează ridicolul.

Traian Băsescu își explică marți dimineață, într-o postare pe Facebook, abținerea de la votul de luni din Senat de aprobare a legii privind abrogarea OUG 13.

Toți senatorii PMP, în frunte cu Băsescu, s-au abținut. Proiectul legii a fost adoptat însă, cu 110 voturi “pentru”, unul împotrivă – aparținându-i Ecaterinei Andronescu – și 9 abțineri.

Votul final va fi dat marți, în Camera deputaților – for decizional.

Iată explicațiile lui Băsescu:

“Niciodată nu voi fi parte la umilirea unei instituţii din care fac parte.

Pe data de 13.02.2017, Senatul a adoptat prin lege OUG 14/2017 prin care celebra OUG 13/2017 era abrogată. Şi votul de abrogare a fost în unanimitate.

Ieri, 20.02.2017, la propunerea senatorului Şerban Nicolae, OUG 13/ 2017, care fusese abrogată cu o săptămână înainte, a fost supusă unui vot de respingere. Dragnea a cerut, Şerban Nicolae a propus iar Senatul a executat.

Pentru prima dată în istoria sa postdecembristă, Senatul este umilit şi pus în situaţia de a vota respingerea unei ordonanţe abrogate şi, care, practic, nu mai exista, ca şi cum aceasta ar fi fost în vigoare.
Şi tot acest balet legislativ penibil doar pentru a mai da o gură de oxigen Guvernului Grindeanu care trebuie să plece şi încercării PSD de a se spăla de şarlatania emiterii OUG 13/2017.

Niciun interes electoral sau politic nu mă vor convinge să fiu parte la umilirea unei instituţii din care fac parte doar pentru ca niște politicieni să se salveze”.

Citiți și…

Oamenii lui Băsescu au “votat” cot la cot cu Cati Andronescu împotriva abrogării OUG 13
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version