Traian Băsescu, fostul preşedinte al României şi actualul lider al Mişcării Populare, a anunţat că parlamentarii MP nu vor acorda votul de încredere guvernului condus de Dacian Cioloş.

traian_basescu2

Oamenii lui Băsescu au două mari nemulţumiri, respectiv programul de guvernare şi modul în care premierul desemnat a dat greş cu nominalizările iniţiale.

În legătură cu prima problemă, Traian Băsescu a afirmat luni seara, într-o intervenţie televizată, că “am citit cu atenţie programul de guvernare. L-am citit cu atenţia unui om cu experienţă în a înţelege un program politic şi pot să vă spun că este cel mai sterp program pe care l-am văzut vreodată. Este o listă de enunţuri fără valoare din punctul de vedere al credibilităţii. Astfel de enunţuri nici măcar partidele nu şi le permit, darămite un guvern de tehnocraţi”.

Vizavi de greşelile avute la nominalizări, Băsescu a amintit de “Adrian Baciu, tânărul propus la Sănătate şi care a pozat în chiloţei arătându-şi pătrăţelele de pe burtică”, dar şi de “Cristina Guşeth, doamna de la Justiţie, care, dacă nu ştiaţi, are poze precum cele ale lui Baciu, dar la Vama Veche”.

Pe de altă parte, Traian Băsescu este convins că guvernul va trece fără probleme de votul din Parlament, “pentru că PSD şi PNL şi-au dat deja acceptul, aşa că guvernul USL va avea o mare majoritate în Parlament. Deci nu este nevoie de un partid micuţ, ca al nostru, cu doar opt voturi în Parlamentul României, pentru susţinerea unui guvern tehnocrat”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version